zondag 19 september 2021

Zonovergoten zondagochtend.............

Wat treffen wij het met het weer! Gewoon iedere dag zon! en dat gewoon in Nederland.....het is nu ook weer zonovergoten, heerlijk. Toen ik met onze hond ging lopen was het wel mistig, en niet zo'n beetje ook, maar dan weet je wel dat het een mooie dag gaat worden. Wij houden ons op zaterdag en zondag een beetje afzijdig want het stikt hier op die dagen van de fietsers en de wandelaars. De E-Bike heeft het hier echt wel gewonnen van de wandelaar. Vroeger, dan bedoel ik 20 jaar geleden, zag je hier af en toe een gewone fietser, meestal wielrenners, nu is het gewoon druk met fietsers en zie je af en toe een wandelaar. Heel apart.
Wat heb ik zoal gedaan.....nou Appelmoes gemaakt van de valappels hier op mijn kampeerveldje. Dat mag en het zijn goudrenetten, dus smullen maar.
Kijk de appel compote, ik heb natuurlijk geen zeef bij me maar wel een puree stamper, dus die maar gebruikt, en het is gelukt.

We kwamen langs een foodtruck waar heel veel mensen stonden te wachten, dan is daar iets lekkers te halen denk ik dan. Wij er ook op af.....en was een slagerij naast, op een industrieterrein, dat verwacht je niet....Een mooie slagerij, en de naam van die slagerij deed mij aan een circus denken....de naam was namelijk Kusters.....je weet wel van circus Kusters.....misschien kon hij ook wel zingen....

Bij die slager hebben wij Zuurvlees gekocht. Rundvlees op Limburgse wijze klaargemaakt. De slager verkocht het kant en klaar, dus dat was makkelijk, en de frieten kregen we erbij. Nee, ik heb geen frituurpan bij me, ik heb de frieten gebakken in de koekenpan. Dat is heel makkelijk en lekker....Wij hadden dus een heerlijke Limburgse specialiteit.
Ik heb hier een appelboom achter me staan en een boom met stoofperen naast me....Wie doet me wat, wij hebben te eten...
Zo leuk kan kamperen zijn.




Het zijn dikke peren, het ras is St. Remy....komt mijn ervaring van de groentewinkel weer van pas. Zo zie je maar weer, alles wat je ooit geleerd heb komt af en toe weer terug.
Ik ga afsluiten met een vakwerkhuisfoto....het uploaden duurt ongeveer 5 minuten per foto, dus ik ben er even klaar mee, dat snappen jullie wel.
Fijne zondag, groetjes
Marion.



 






 

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk, wat hebben jullie het daar getroffen! Genieten dus, het is je gegund.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanx...je hebt hier in het puntje van Z Limburg vaak een kadootje qua weer...iets warmer, geen wind, of meer zon...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk een camping die voorziet in de bijgerechten. Je moet zelf even aan de slag maar tijd genoeg in de vakantie. :) Lekker he dat prachtige weer een cadeautje, nog even heerlijk genieten. En al een wijngaard bezocht in Limburg nu Frankrijk niet beschikbaar is?

    BeantwoordenVerwijderen