maandag 13 september 2021

Maandag en.....ik heb vakantie.....

Fijn is dat, niets moeten, ook al ben ik met pensioen.....In een rijdend huis ben je zo klaar met je huishoudelijke taken. De vloer vegen en de dweil erdoor, de slaapzak van het hondje ontharen, ja, dat is nodig, en dan de afwas even doen. Zo gaat dat allemaal in een rijdend huis. Mijn lief heeft zijn eigen taken en dan ben toch weer gelijk klaar, en dan.....is er koffie....
Silka en ik hebben al weer een leuk rondje gelopen, hoewel je wel merkt hier dat het groen onderhoud te lijden heeft gehad door de overstroming. Door het vele schonen van de Geul zijn de heggen en de brandnetels even vergeten. Als ik het paadje loop wat ik hier altijd doe moet ik door een soort van steeg van brandnetels, ze zijn namelijk groter en hoger dan ik, en ik ben 1.65 cm!!!
Nu heeft Silka al weer haar plekje in de caravan, want buiten is even geen optie......het zit hier namelijk potdicht!! Mist en niet zo'n beetje ook.
Ik liep lekker op mijn hondenwandelschoenen, wel de bekende bolletjes sokken aangetrokken, die moet je hier wel aan want het is bijzonder heuvelachtig, vooral hier rond de camping.
Maar voor het grotere klimwerk heb ik de Alpen-wandelaars mee....ja, die lopen bijna vanzelf de berg op....

En de sokken, ja dat is een ander verhaal....geen gewone bolletjes sokken, maar professionele wandelsokken met een R en een L erop, zodat je ze niet aan je verkeerde voeten doet want dan schijn je niet ver te komen.....Ik let dus altijd goed op.
Gister nog een leuke wandeling gedaan, langs de Geul, en hier en daar is de rotzooi echt nog niet opgeruimd. En dan zie je nu de Geul zo gemoedelijk murmelen, en er staat hier en daar zoveel water in dat alleen je tenen maar nat worden. Het is nog steeds onvoorstelbaar wat hier gebeurd is..


O ja, we hadden natuurlijk gister ook nog gebak, vanwege de jarige job....
Mijn lief zijn lievelingsgebak is eigenlijk een tompouce, maar hier in Limburg gaat hij voor Rijstevlaai..
Wat we vandaag gaan doen......beetje lezen, boodschapjes doen, we moeten tenslotte ook weer eten vanavond, en vast wel een wandeling.
fijne maandag, groetjes, Marion.






 







 

2 opmerkingen:

  1. Ja die brandnetels dat is wel een dingetje daar ha ha! Lekker rijstevlaai hmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellige vakantie gewenst, zal wisselend zijn het weer maar er is vast voldoende te zien in deze mooie omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen