donderdag 5 november 2020

Corona kost geld.......

 

Mijn lief draagt een bril en nu natuurlijk ook een mondkapje.....mondkapjes en brillen, dat is geen match...
als je het mondkapje op hebt, beslaan je brillenglazen, ergenis...dus het mondkapje moet zo snel mogelijk weer af....
Ja, en daar ging het mis....het elastiekje van het mondkapje bleef haken achter het brillenpootje...gevolg......bril lag op straat, natuurlijk op de glazen en die waren dus beiden beschadigd.....
Wat nu te doen, nieuwe glazen, kosten € 700,--.....nou dan maar een hele nieuwe bril, kosten € 900,--
Kijk, zo kost corona  geld.....nou heb ik liever pijn in mijn portemonnee dan dat ik corona in mijn lijf heb, maar toch....
Ik moet zeggen, mijn lief heeft weer een hele andere uitstraling met z'n nieuwe bril, staat hem goed.
O ja, hij doet nu zijn mondkapje pas af als hij weer in de auto zit.......dit gevalletje corona-kosten moet je niet 2 x hebben.


Wat was ik verder aan het doen.....
Wel ik ben druk bezig met de quilt, ik ben de zijranden aan het maken.....iedere keer 2 lapjes van 10 cm. lengte aan elkaar naaien in de kleuren van de quilt, net zo lang tot ik genoeg heb. We vorderen gestaag.
Al deze kleurtjes komen weer terug in de rand want ik had natuurlijk sliertjes over, dus die gebruik ik hiervoor.
Afgelopen dinsdag was ik ook nog naar de diëtiste, daar kom ik nu bijna 4 jaar....Ik ben bij hun goed afgevallen en dat wil ik zo houden dus het is zuiver onderhoud dat ik daar kom. { de bekende stok achter de deur }
Tot mijn verbazing was ik  een kilo gegroeid, dus we zitten weer aan het "konijnenvoer", dat begrijpen jullie wel.
Soms word ik wel eens moedeloos van.....snoep en koek mag iedereen van mij houden maar een lekkere maaltijd koken en dan gezellig opeten, jaaaaaaaaaaaaa!!!!, dat is mijn ding.
Ik eet dus af en toe te veel en te lekker!
We werken er weer aan, en wandelen dus ook weer meer, hoewel ik evengoed niet stil zit. Je kan 's morgens rond 7 uur al tegenkomen in het Wognumse bos, samen met Silka. Als ik het even voor mijzelf op een rijtje zet dan is het vaak pas tegen 12 uur voor ik weer eens zit.
Ik heb 2 trappen hier in huis en na de bovenste trap ben ik in het atelier, nou die trappen loop ik zeker wel een keer of 6 per dag, dus bewegen doe ik wel. Fietsen doe ik ook, en nog steeds op een gewone fiets want een E-bike is niet gunstig voor mijn spieren die het heupgewricht een beetje op z'n plaats houden. { slijtage dankzij artrose }


Gister hebben wij ook de griepprik gekregen. Ik was al bang dat het op zou zijn, maar nee hoor, bij onze huisarts was genoeg. Het was trouwens keurig geregeld volgens de corona regels....we hadden een afspraak om 16.10 en konden zo naar binnen, mijn lief en ik, we waren dus de enige, en door de zijdeur weer naar buiten.....Prima geregeld. 

Goed! Over tot de orde van de dag...
Mooi weer, dus misschien gaan we even een frisse neus halen in Bergen....daar even lekker wandelen met Silka....goeie optie denk ik.
Het mannetje is vandaag ook thuis,

dus heel gezellig.
{ je mag geen mevrouwtje meer zeggen, zou mannetje wel mogen?  ik doe het gewoon.}

Jullie ook een gezellige dag, groetjes, Marion.





 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten