zaterdag 14 november 2020

Kokkerellen op de zaterdag.....

Ik ga vandaag lekker uiensoep maken, daar is het gewoon weer voor. Heerlijk van die grote uien snipperen in een beetje olie en boter, een paar teentjes knoflook erbij en dan lekker zacht laten worden, nee, niet bakken, dan worden ze te bruin en dat moet niet. Dan lekker runderbouillon erbij en heerlijk laten trekken, de geur trekt dan lekker door de keuken.....eigenlijk net als met appeltaart...Als we het dan gaan eten doe ik de soep in van die leeuwenkommetjes, die ken je vast wel, ze kunnen namelijk ook in de oven en dat moet met uiensoep.

Stokbroodje op de soep met kaas en dan lekker laten smelten in de oven. Daarna....SMULLEN.
Dit eten we dan als lunch want voor het avondeten gaat het zuurkool worden. Ook zo'n lekker winterkostje...en dan zou ik er heel graag casselerrib bij eten, kennen jullie dat....een soort van gerookte karbonade, die verkochten ze altijd bij de ALDI, helaas niet meer. Zo jammer dit...
Het wordt dus denk ik een speklapje en een stukje worst, ook lekker hoor, maar casselerrib is voor mij de kers op de zuurkool.

Wat ik nog meer ga maken, dat zijn stoofpeertjes, echte Giezer Wildemannen, die zijn het lekkerst.
Ik heb nog een leuk verhaal over deze peertjes....
Ik heb een schoonzuster in Duitsland en die had nog nooit van stoofpeertjes gehoord, wel eens bij ons gegeten maar verder wist ze er niets van. In Duitsland ook niet te vinden...
Nou heeft deze schoonzus ook een moestuin en maakt ze hele lekkere dingen met haar oogst. Zo kreeg ik al wat chutneys en een klein courgette taartje in een potje. Ze is ook begonnen met wecken, en dat is zo leuk met peertjes.
Ze had van mij Gieser Wildemannen gehad en die heeft ze klaar gemaakt en ze toen geweckt, om te kijken of dat lekker zou zijn. En je kan ze wecken want dat deed mijn moeder vroeger ook.
Resultaat...TOP.
Nu gaat ze potjes wecken met daarin 1 peer en sap, en die gaat ze cadeau geven aan haar vrienden en bekenden voor de kerst. Hoe leuk is dat?
De Gieser Wildeman wordt een smakelijk kerst cadeau.
 Nou, zo draait mijn zaterdag al weer aardig. We zouden eigenlijk vanavond visite krijgen....
mijn vriendinnen met hun mannen.....
Helaas, het RIVM gooit roet in het eten......andere keer maar weer....we willen ook niet ziek worden.
Maar er komen vanavond wel 2 kleine mannetjes bij ons slapen. Hun mamma heeft morgenochtend hele vroege dienst bij de politie, dus slapen ze lekker hier, hoeven hun niet zo vroeg op en ik ook niet, dat is wel lekker. 
Ook wel leuk want Sinterklaas komt vandaag aan in ons land, dus schoentje zetten is misschien wel leuk.
We gaan het zien.


Jullie allen een heel goed weekend, groetjes, Marion.







 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten