vrijdag 30 augustus 2024

Ik was in het land van Suske en Wiske…..

Het was een belevenis om te kamperen in Plopsaland, zo noem ik het maar even….Wij waren zondag afgereisd met de caravan naar het land van Suske en Wiske…..naar een camping aan de kust want we willen eigenlijk nog naar Normandië, en dan is langs de kuststrook wel de gunstigste route…..Wij hadden dus een camping uitgezocht in het plaatsje De Haan , zonder kippen overigens, u allen wel bekent….Prachtig plaatsje, echt waar….maar die camping…..{ Ineke, niet naar toe gaan }…..

We hadden geprobeerd te reserveren maar dat lukte niet want het was zo druk in de receptie hoorden wij door de telefoon, dat we gewoon konden komen, plek was er wel…..Ongeveer 2 uur in de middag waren wij er en inderdaad we mochten een plekje zoeken…..we vonden plek no. 14, schuin tegenover een toiletgebouw en dat vonden wij wel handig……Wij wel….

Er werd op die camping nog gebruik gemaakt van munten voor warm water en munten om te douchen, ook weer voor het warme water….En daar begrijp ik iets niet….Volgens mij wil je als camping dan besparen, ja toch? Nou dan moet je niet zoveel warm water geven dat ik 4 afwasteiltjes kan vullen, dan hou ik 3 minuten water over en dat is gauw weer verdiend door de camping. Ook bij douchen is dit het geval, het water is zo heet dat je er eigenlijk niet onder kunt….[ik zat op mijn knieeen onder de douche} In een ander toiletgebouw 500 meter van mijn staanplaats af, terwijl ik bijna in een toiletgebouw stond….Volgens de campingbeheerder had ik ook geen afwasmunten nodig want ik stond op nummer 14 en dan had je gratis warm water!!!! Helaas wist de beste man niet waar nummer 14 was, namelijk bij een heel apart toilet gebouw…..Hoezo apart?  Het was een vrij nieuw gebouw met 16 toiletten en 8 wasbakken met koud water, heren toiletten en urinoirs, afwasgelegenheid met munten en GEEN, ja echt waar, GEEN DOUCHES, 2024 zijn we inmiddels….In het land van Suske en Wiske houden ze niet van douchen, dat weet ik nu….

Afrekenen was ook nog een apart verhaal……je kon er namelijk niet pinnen……ik denk dat ze niet weten hoe dat werkt, maar soms weten ze het wel…..We moesten zorgen dat we met contant geld konden betalen want het geld contact apparaat had de camping mijnheer niet, zei hij…..tot ik er toevallig bij stond dat iemand meer dan een paar honderd euro moest afrekenen en toen kon het ineens wel…duh…..Lambik is er niets bij…..Wij togen dus naar een bank en konden daar gewoon 100 euro pinnen, in Nederland krijg je altijd 2x 50 euro…ook zo bijzonder….

Het is dus wel zo dat al die mensen zo wie zo contant geld moeten hebben en de camping kas ook gevuld is met contant geld…..wordt zeker nooit over nagedacht, Belgische gedachten…..

Het was een hele aparte ervaring zo in het land van Suske en Wiske….de strips zijn leuker dan de werkelijkheid, of is de werkelijkheid een strip……

Fijne avond, groetjes, Marion…..







3 opmerkingen:

  1. Ha ha! Only in Belgium. Je hebt weer wat beleefd 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet te geloven. Hier gaan wij zeker niet heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Snap niks van je verhaal erg verwarrend ,voor jullie waarschijnlijk duidelijk omdat je het mee gemaakt hebt !

    Gr Els.

    BeantwoordenVerwijderen