zondag 17 december 2023

Het leek wel een week van Verstappen.....

 

Zo begon afgelopen maandag mijn  "werk "week.....terwijl ik niet meer hoef te werken bij een baas, ik werk tegenwoordig thuis. Dat is overigens ook de huidige trend dus ik sta wel middenin het leven, ik DOE mee......
Allereerst de keuken maar eens aangepakt.......wie leuke kerst tassen naait heeft niet altijd de tijd om alles heel grondig te poetsen, nee,  dat ging een beetje met de Franse slag. Geloof mij die Franse slag beheers ik, als frankofiel,  als geen ander.....Maar nu moest er serieus schoongemaakt worden. Ik ging aan de slag en om 13.00 was mijn keuken weer een plaatje van reinheid. Nou denken jullie misschien wat deed ze daar lang over, maar ik heb natuurlijk allerlei gezellige items in de keuken staan. Ik spaar allemaal kannetjes, van groot naar klein, nou die worden wel vettig hoor dus die moeten dan ook afgewassen worden. Gedaan met veel plezier want afwassen en met een sopje werken is therapie voor mijn artrose handjes, dat dan weer wel....een soort Win/Win, maar dan anders.....
Maandag ook nog 2 wassen gedraaid en opgehangen want niet alles doe ik in de droger...Het bed van schone lakens voorzien en de vloeren gezogen en gedweild. 
Ik had een voldaan gevoel 's avonds....

Dinsdag mocht ik naar vriendin Betsy voor de jaarlijkse kerstworkshop, samen met Ria.....Wat gingen we maken?
Nou kijk maar even, iets heel leuks....eenvoudig maar stemmig....
Dit item kan je zo bont of eenvoudig maken als je wil.....blij mee..
We hadden het weer gezellig bij Betsy, aan alles was gedacht.....lekker eerst koffie met de mannen erbij, Ik had getrakteerd, eigenlijk op Tompoezen, maar die waren om 9 uur al uitverkocht! Dus andere lekkere taartjes uitgezocht. 
Na de koffie gingen wij aan de slag, de mannen huiswaarts, en de workshop was vertrokken.
Lekker bijkletsen over van alles en nog wat, wij zijn namelijk nooit uitgepraat, toch is dat wel gezellig.
Betsy serveerde natuurlijk ook nog een heerlijke lunch, met een zalige groentesoep, en .......niet onbelangrijk, het vermelden meer dan waard,
een lekker broodje kroket!
Tegen vieren was ik weer thuis na een hele leuke dag.

Woensdag kwamen de poetsperikelen weer om de hoek, de bovenverdieping was aan de beurt. Het Atelier moest er zelfs aan geloven want daar lagen heel veel draadjes en rommeltjes....Nee, mijn ideeën heb ik laten liggen, dat was te veel werk om op te ruimen en die heb ik nog nodig.
Donderdag boodschappen gedaan samen met mijn lief want die was al de hele week thuis en die wil er dan wel even uit, jaaaaa, het liefst met de auto. Die rijverslaving moet toch gevoed worden.
We zouden eigenlijk naar de winkel van Supergoof met de overgebleven kersttassen maar dat kon niet want Ingrid had wederom lekkage, en daarom was haar winkel dicht.
Maar.....
Zaterdag reden wij hier om 9 uur uit Wognum naar Supergoof in Kampen, want de winkel was open en Ingrid wilde mijn tassen graag hebben.


Deze foto staat op het FB van Ingrid en ze hangen echt prominent voor in de winkel, vlakbij de kassa. Ben je een tas vergeten mee te nemen van thuis? Helemaal nier erg want bij Supergoof hangen hele leuke kersttassen.....
Ik weet eigenlijk wel zeker dat de tassen bij hele leuke mensen terecht zullen komen die mijn creatieve uitspattingen kunnen waarderen. Thanx Ingrid voor het mooi plekje in jouw prachtige winkel.

Dus mensen ga deze week nog even naar de winkel van Supergoof en sla je slag want ze heeft zoveel mooie stoffen en een prachtige collectie van Meilag, te schattig om te laten staan in de winkel.

Het Mailag muizenbruidspaar...en stiekem heb ik gezien dat de bruid een blauwe kousenband om heeft.

En vandaag is het Zondag, tijd voor een blogje, en ik ga de Libelle lezen en alvast even hier en daar een recept zoeken voor de kerstdis{sen}......het zijn nogal wat dagen, 4 in totaal......Heerlijk, kan ik mij lekker culinair uitleven.

Fijne zondag, groetjes
Marion.

Een heerlijk Hollands plaatje...de molen in Medemblik.


Klik even op deze link dan krijg je een inkijkje in de Supergoof winkel....
Doen hoor, erg leuk.

 






4 opmerkingen:

  1. Wéér een broodje kroket?? 🤭

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi evenwicht, dagje werken, dagje genieten. Goed gedaan. Recepten zoeken is leuk, maar het wordt bij mij haast nooit wat ik ervan verwacht,helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms probeer ik wat uit het weekend ervoor…

      Verwijderen