zondag 10 december 2023

Eindelijk was daar de Kerstmarkt................en wat voor een.....

We beginnen bij het begin......

Samen met mijn vriendin Betsy gingen wij voor het eerst een kerstmarkt draaien hier in Wognum in de Kerk. Het beloofde een hele leuke markt te worden als ik zo om mij heen luisterde hier in het dorp. Dat ik zou komen met tassen was al helemaal geweldig want heel veel mensen hadden het krantenartikel gelezen  van 7 april waarin ik vertelde over mijn Atelier en hobby.

De toon was al gezet, zal ik maar zeggen....

We mochten vrijdag om 3 uur onze kraam opbouwen die in de kerk stond. Er waren ook kraampjes in het kerk-cafe.....maar wij stonden in de kerk voor de vaste kerkbanken dus wij vonden het een geweldige plek. Er stonden best veel dorpsgenoten dus de gezelligheid kreeg al de overhand.

Zie hier onze "uitstalling" .......
We hadden dingen wel ingepakt omdat het slecht weer zou worden en we daar niet konden inpakken. Dat was achteraf wel jammer want dan kunnen de mensen soms niet zo goed zien wat het voorstelt...dat bleek zo nu en dan....
Zien jullie links de Adventskalender staan, daar hadden wij er 6 van, en er is er niet een verkocht. Heel apart want toen we de kraam aan het inrichten waren kregen we complimenten voor die mooie advent kalenders. 
We kregen vragen van... wat is dit? en waarom staan er cijfers op die pakjes? en wat zit er in die doosjes? en wat doe je er dan mee?
Ik denk dat Wognum nog niet klaar is voor adventkalenders, jammer maar helaas.....
Wat wel goed verkocht waren de genaaide sterren met een verstopte bonbon in het midden.

Maar ook daar kregen wij vragen over....We hadden een mooi bord met bestek neergezet en daar een ster op en die hadden we open gemaakt zodat je kon zien wat erin zat....
De opmerkingen waren ook wel om te lachen zo nu en dan...
Wat doe je met zo'n ster?...nou die serveer je na het kerstdiner bij de koffie, een hele leuke verrassing die nog nooit iemand heeft gezien.....
De opmerking was dan, ik eet met kerst niet thuis.....je kan het ook meenemen als kadootje en dan is iedereen verrast.....helaas, het ontging sommige mensen totaal wat de bedoeling was....jammer..
{ we hadden er zelfs nog een plaatje bijgedaan als voorbeeld }

De organisatie had ik op de hoogte gebracht van mijn donatie voor het goede doel. Ik had een tas gemaakt van een borduurwerk Aap,Noot,Mies, en men kon bieden op de tas en wie het hoogste bod deed kon deze tas dan kopen voor het bedrag wat ie had geboden . Ik hoopte op zeker € 40,-- , helaas, slechts 2 mensen hadden een bod gedaan van € 10,-- en € 15,--.......die mevrouw van € 15,-- is degene geworden die de tas heeft gekocht en het leuke is dat ze school juffrouw is. Tas komt dus wel goed terecht maar bracht niet op wat ik voor ogen had. Het straatpastoraat was er overigens wel blij mee, dus dat was wel fijn.


En dan mijn tassen, dat is ook een apart verhaal.....
Van de 20 tassen heb ik er 6 verkocht, dus ik ben niet ontevreden maar had er graag meer verkocht.
Er was zelfs een opmerking dat het tassen waren die naar kerst verwezen.....duh...ik weet niet of u het weet maar u loopt hier op een kerstmarkt...was mijn antwoord. Ja, maar ik zoek een gewone tas.....ik had 4 gewone tassen mee, maar die waren ook niet goed...
Er was zelfs een mevrouw met een luipaardachtige jas en die kon geen tas kopen want die paste niet bij haar jas......

Iemand wilde deze tas kopen maar dan moest dat kerstboompje eraf....nou ja zeg, die maakt de tas nou net apart,  zei ik......Gelukkig liet ze hem liggen en heb ik hem later aan mijn achterbuurvrouw verkocht, die kon het zeker waarderen, de kerstboom in de achterbak van het vrachtwagentje....
Een gedeelte van Wognum is nog niet klaar voor dit soort uitspattingen, dus volgend jaar geen kerstmarkt meer voor ons.


We hadden het wel heel gezellig samen en dat is nog het leukste natuurlijk....aankomende week gaan we samen met vriendin Ria, lekker onze kerstworkshop doen en kunnen we weer even lekker bijkletsen.
We werden door de kerkorganisatie ook goed verzorgd, met heerlijke soep en 2 lekkere broodjes, koffie en thee, of frisdrank, de verzorging was Top. 

Zien jullie achter ons die slinger met kerstboompjes?
Die kon ik wel verkopen alleen dat heb ik niet gedaan want die heeft kleindochter Ilyssa gemaakt en die mag ze nu op haar kamertje hangen als kerstversiering.

Dit was het kerstmarkt avontuur,
Gezellig maar helaas weinig verkoopresultaat.
Mijn tassen ga ik naar de winkel van SUPERGOOF in Kampen brengen, als je er een wilt kun je die daar kopen.

Fijne zondag, groetjes,
Marion.


















 

1 opmerking:

  1. Boeren zijn nog niet zover dat ze dit kunnen waarderen , en smaken verschillen wat jij mooi vind hoeft een ander zijn smaak niet te zijn !

    Groet Ellen.

    BeantwoordenVerwijderen