woensdag 27 september 2023

Onderweg vandaag zo’n kleine 400 km. Changy-Anzingen…….

Vanuit de Bourgogne vanochtend vertrokken op weg weer naar huis, ja, jullie lezen het goed, op weg naar huis. Het zit er weer op, 5 weken ronddwalen in Frankrijk, wat is dat toch mooi om te doen. 
We zouden naar het meer van Annecy, maar door noodweer daar in augustus werd ons door Franse mensen afgeraden om daar heen te gaan. We hebben geluisterd en hebben het niet gedaan. Annecy blijft nog wel even liggen dus een ander jaar kan het ook nog.
Wat hebben we toen gedaan……op avontuur zijn we gegaan, naar de Vercors, richting Die…..Ooit waren we in Barbieres, en daar was het heel mooi en dit plaatsje ligt aan de andere kant, Chatillon en Diois.
Schattig plaatsje, heel oud, stamt uit de middeleeuwen en dat kun je hier en daar zien. Gehouwen uit de rotsen hier en daar, echt zo apart. Allemaal hele kleine steegjes, Viole noemen ze die….
En…niet onbelangrijk, ze hadden er veel oude deuren, dus ik was heel tevreden.
Morgen doen we het laatste stukje van de reis, een kleine 500 km. …naar huis. Ook weer fijn om naar huis te gaan hoor maar om de hoek kijken blijft het leukst, ik kan er niets aan  doen. Volgend jaar in de herkansing dan maar……
Het was ook een hele leuke camping, prima onderhouden en met heel veel bomen, niet onbelangrijk in een streek waar het heel warm kan worden.
We hebben een nieuwe camping gevonden vlakbij Luxemburg-stad in het plaatsje Anzingen, de gemeente camping. En een mooie camping dat het is, werkelijk prachtig. Na 40 jaar sta ik nu eens niet op Kockelscheuer, en ik denk dat ik daar ook niet meer heen ga, deze camping is veel mooier en minder druk…dat is best fijn….
Wat gaan 5 weken eigenlijk snel om als je weg bent…..thuis duurt het veel langer…..maar goed nu ga ik mij op de kerstmarkt perikelen storten dat is ook weer leuk om te doen.
Fijne avond nog, groetjes, Marion.







 

 

 

2 opmerkingen:

  1. Welkom thuis. Wij waren dit jaar op de camping in Kockelscheuer. Adres had ik van jou. Wij vonden het inderdaad druk, maar we waren er in het hoogseizoen. Verder een fijne camping met goed restaurant. Maar deze camping ziet er ook goed uit. Ik houd erg van bloggers die kamperen en hun campings delen, nou, daar ben jij zeker goed in. Succes met je kerstvoorbereidingen.

    BeantwoordenVerwijderen