zaterdag 24 juni 2023

Ik was bij een Bed & Breakfast maar.....ik heb er niet geslapen.....

Afgelopen zaterdag hadden wij de puzzeltocht op de fiets omdat wij een 40 jarig bruidspaar in de familie hadden die een feestje gingen vieren met ons allemaal.
We kregen allemaal de route en een groep mensen die met je mee fietsten en zo gingen we van start. Bij vraag 3 stonden we ineens voor ons eigen huis, wij hebben ons huis van mijn zwager en schoonzusje gekocht, dus was er een vraag over onze woonplek. Terwijl ik die aan het beantwoorden was viel mijn lief ineens op de weg met zijn E-Bike vanuit Stilstand...ja, heel bijzonder maar de gevolgen waren groot....
Ik moest echt EHBO verlenen dus de puzzelgroep maar doorgestuurd en wij naar binnen, in huis.
Zijn bril was stuk, en de stukken glas lagen op straat, en de bril had net boven zijn oog een flinke blauwe plek gemaakt, gelukkig geen bloed daar. Zijn muis van zijn hand lag open, zijn knie was geschaafd, hij had een korte broek aan, en aan zijn andere arm was ook een wond. Goed, even bij komen, pleisters geplakt en toen maar naar de brillenboer om te vragen of de bril gemaakt kon worden, en wat denk je? Ja, hoor, gelukkig wel. Mijn man  heeft namelijk geen montuur, dus wel een neusstuk en oorpootjes,  het komt goed. Gelukkig heeft hij nog een bril het  was snel opgelost.
Na 4 uur gebeld met mijn zwager om te vragen waar het feest zou zijn want daar kwam je namelijk met de puzzeltocht, dat was de eindbestemming.
We moesten naar Benningbroek, hier vlakbij naar een boerderij met een Bed en Breakfast, genaamd
" Ben in Broek "
{google het maar eens dan kun je zien hoe leuk het daar is.}
Wat een lokatie en vooral met dat mooie weer....
We hadden daar een schitterend Tuinfeest met Live muziek, heerlijk eten, sketches en toespraken en een heuse ijscowagen met heel lekker schepijs, en natuurlijk veel heerlijke drankjes en hapjes
Het was geweldig en heel gezellig.
En met mijn lief gaat het inmiddels al weer beter, zijn oog ziet nog wat geel, en zijn hand gaat iedere dag in de soda, maar geneest al weer.
Het kwam allemaal best af, zeggen ze  dan .
Deze kippen liepen er ook rond......

En toen was het zondag, Vaderdag.....
's middags  kwamen de meiden en de kleinkinderen, gezellig in de tuin......wij koffie met taart en hun allemaal een lekker ijsje.....
En het Vaderdag kado was ook heel leuk, met Moederdag kreeg ik een high tea en nu kreeg mijn lief dat ook, dus gaat hij gezellig mee met onze meiden. Dat gaan we doen bij Thee-tuin de Libel in Andijk.

En na zondag komt maandag.....
Ik mocht verder met mijn schilderklus....Alles was geschuurd dus het leuke werk kwam nu, namelijk Schilderen.....ja, dat vind ik leuk om te doen en het knapt ook heerlijk op. Alles weer glimmend en in frisse kleuren, echt dat heb ik weer gefikst.
Vanmorgen om 7 uur het laatste kozijn in de verf gezet want gister waaide het hier en toen ging de pas geverfde deur almaar dicht, dus moest ik stoppen.
Ik was  alweer vroeg uit de veren en had meteen de handen uit de mouwen.

Dit is een tas, gemaakt volgens Japanse regels......vroeger maakten ze deze tassen van lege rijstzakken en gaven deze tas ook een naam
Kombukuro, zo heet deze tas...
Afgelopen week heb ik er 3 gemaakt voor mijn oudste dochter en haar 2 vriendinnen, gewoon omdat ik dat leuk vond om te doen.
Maar ook nog een Thee kopjes tas met lepeltje gemaakt....


Dat is dan zo lekker ontspannen om 's avonds nog even achter de machine te gaan zitten....lekker alles van je af, radio aan...gewoon chill.... { mijn kleinkinderen chillen altijd, dus ik denk dat ik dat ook doe op deze manier}
Vandaag heb ik ook nog een jarig kleinkind, onze jongste wordt vandaag 3 jaar alweer....

Morgan 3 jaar.
Lekkere bazzeroet.....donderdag al gevierd want zaterdag werd een beetje ingewikkeld.
Hij had een mooie dag want  hij kreeg favoriete kadootjes van Paw Patrole....
Ik had een grote doos van Paw Patrole met 3 puzzels en een memory spel ineen. Bij de speelgoed winkel vroeg ik om spullen van Snow Patrole, en de winkelmevrouw was heel alert en zei, nee wij verkopen geen cd's......lachen toch....snow patrole en paw patrole.....echt zo'n oma opmerking...

Nou, dit was mijn week, lekker actief bezig geweest, nu weekend.
Groetjes, Marion.

En deze deur vind je in Twisk.













 

4 opmerkingen:

  1. Wat een schrik een gevallen man meestal is het een gevallen vrouw !
    Hoop dat hij gauw hersteld , zo’n zware fiets werkt ook tegen je .

    Gr Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat alles goed afliep met kees👍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn vriendinnen en ik vinden de ricebag zo leuk! Perfect tasje voor even mee op pad, flesje water, telefoon en portemonnee erin en een klein boodschapje past er ook nog bij (want er zit een mooi gevormde bodem in). Ze waren helemaal verrast en blij dat ze dat zomaar kregen van jou!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schrik voor jou en je man. Gelukkig gaat het nu wat beter met hem, maar de schrik zit er natuurlijk wel in.
    De tassen zijn weer enig, je kan er wat van hoor! En dan nog een verjaardag en Vaderdag en schilderen, een drukke week.

    BeantwoordenVerwijderen