zondag 7 november 2021

Wij hadden gister REGIO dag van het Quiltgilde.........

Het was de 70e!!!! keer dat er in Noord Holland een regiodag van het Quiltgilde werd georganiseerd, en ik was daar gewoon bij. Hoe bijzonder. Lid zijn van een gilde vind ik al bijzonder maar dan bij de 70e keer mogen zijn nou dat is echt tof.
Zo wie zo was het heel spannend of het door zou gaan i.v.m. met corona. Helaas gooit dit virus veel roet in allerlei eten, maar dit keer hebben wij gewonnen.
Bij binnenkomst was het meteen al heel gezellig, nog 1 regioleidster ging die dag afscheid nemen en de 2 nieuwe stonden klaar in de startblokken met natuurlijk wat gezonde spanning maar dat hoort erbij. Ga er maar aan staan om zo'n kudde quiltende vrouwen en 1 man in bedwang te houden......het is overigens prima gelukt.
Eerst kregen wij een lezing door mevrouw Weenink over "Van vlas tot linnen". Ik vond dat heel interessant, vooral om dat ik weet hoe vlas eruit ziet en vroeger groeide dat volop in de Wieringermeer, en dat weet bijna niemand. Nu zie ik het nog wel eens groeien in Frankrijk maar ook niet meer zo vaak.

Zo ziet een bloeiend vlasveld eruit, zo mooi blauw....deze foto komt uit Zeeland, dat vertelde die mevrouw ook, daar vind je het ook nog...en mooie blauwe bloementjes...


Jammer genoeg bloeien ze maar 1 dag.....
En natuurlijk werd er veel verteld over hoe je van vlas nou een tafellaken kunt weven, echt ik heb mijn kennis weer aardig bijgespijkerd. Die mevrouw verzameld ook oud linnen en daar kon ze ook heel mooi over vertellen, echt je merkte gewoon haar passie.
deze voorstelling konden ze o.a. weven, dat is toch knap als je bedenkt dat men dat al in de jaren 1800 deed.

Zo zien wij het vaak, figuren die je eerst niet ziet maar als het strijklicht erop valt wel, zo mooi.
Tijdens de lezing was er een korte pauze, en kregen we allemaal een slagroomsoesje vanwege het 70 jarig jubileum. Smullen natuurlijk.        
Na het 2e gedeelte van de lezing was het tijd voor de kaartverkoop en de lunch.
En wat voor lunch.....
Iedereen die mij kent weet dat ik dan een heerlijk broodje kroket neem, pure verwennerij.
Ik ben iemand die die er altijd op let wat ik in mijn mond stop en dus mag ik 2x per jaar een broodje kroket.
Mijn lief zei gistermorgen al voor ik op pad ging dat ik een hele leuke dag zou hebben want ik mocht een broodje kroket. { stiekem had ik ze gekocht voor de airfreyer als de regiodag niet door zou gaan}
Natuurlijk hadden wij ook een workshop....we gingen een speldenkussen maken.
Ik laat zien hoe het zou moeten worden want ik heb natuurlijk weer veel te veel gekletst en daar door nog maar voor de helft klaar.
En tijdens de workshop hadden we natuurlijk ook nog de show en tell.
Ik had de quilts mee van mijn 2 oudste kleinzonen, en ik had een tas mee met een lepeltje.....Ik had er 4 mee, want de leiding die afscheid nam kreeg een tas van mij en de nieuwe leiding kreeg een tas van mij.
Deze quilt had ik mee.....
de quilt van Ilay...
en nog een detailfoto...

en de quilt van Ischa.....
met een detailfoto...
Ze zijn beiden gemaakt van oude spijkerbroeken, pure recycling.......en daarom mag ik af en toe een stukje vlees eten want ik werk evengoed al aan het milieu...hahaha...

Dit is een foto van mijn eigen tas want die nieuwe tassen heb ik helaas niet op de kiek gezet.
Maar ongeveer zo zien ze eruit.
Ook was er nog een verloting en ik won dit keer een leuke kikker. Ellen nam afscheid en was tot tranen geroerd vanwege alle aandacht en moeite die wij allen voor hadden genomen. Ze ging naar huis met heeeeeeeeeel veeeeeeeeeeel lapjes, wat moet je een quilster anders geven.....in een mooie zelfgemaakte mand en een prachtig boeket.
Kortom, ik had een hele leuke dag en ik hoop dat we in april elkaar weer allemaal treffen.
Fijne zondag, groetjes
Marion.
















 

2 opmerkingen:

  1. Weer een heel leuk verhaal van een hele gezellige dag. Wat fijn om elkaar eindelijk weer te zien en gezamenlijk een broodje kroket te eten! Als het een tijd niet kan waardeer je het dubbel. Mooie quilts gezien en de verhalen daarbij zijn ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel fijn voor je dat het doorging mama!

    BeantwoordenVerwijderen