zondag 14 november 2021

De week is weer om gevlogen..........

Het is een feit, sinds vorige week vrijdag is onze DEEN supermarkt een Albert Heijn supermarkt geworden.


Het DEEN tijdperk is ten einde. De opening heb ik aan mij voorbij laten gaan i.v.m. de weer oplaaiende corona cijfers. Ik ben maandag op mijn gemakje gaan kijken. Nou, ze hebben er een prachtige winkel van gemaakt, het ziet er echt AH waardig uit. Ik ben namelijk wel een fan van de AH winkels en ook van de JUMBO winkels. Ik hou namelijk niet zo van boodschappen doen, het moet en daarom doe ik het, maar het is niet mijn favoriete bezigheid. Omdat het moet wil ik wel gezellig winkelen in een mooie geordende winkel, ja, ik heb noten op mijn zang. Toen ik pas in Hoorn woonde, zo'n kleine 45 jaar geleden, was AH mijn winkel voor de dagelijkse boodschappen, die zat namelijk lekker dichtbij. En nu is dat weer zo, ik ben dus eigenlijk terug bij af........                                                                                  Door de jaren heen ben ik wel de Allerhande blijven lezen, dat is een gezellig blad met recepten en er staat ook productinformatie in. Gewoon een leuk en lekker blad om zo af en toe ook uit te koken.  En zo als jullie weten hou ik van koken. Dat blad haalde ik de laatste jaren uit Nibbixwoud want daar zit ook een Appie. Dus dacht ik vorige maand dat het de laatste keer zou zijn want nu kon ik dicht bij huis terecht....dacht ik....                                                                                                                            Helaas, vrijdag tijdens de opening waren alle Allerhande boekjes op geraakt en er kwamen geen nieuwe meer ........een minpuntje toch???? Ik heb mijn stalen ros gepakt en ben dus toch maar weer naar Nibbixwoud gefietst, ach zo zie je nog eens wat van de wereld.  Er stond overigens wel een heerlijk recept in de Allerhande en dat heb ik gister gemaakt.

Romige Pasta met groenten en pijnboompitjes.

Wat heb je nodig voor 4 personen

pijnboompitjes, 1 zakje broccoli roosjes, olijfolie, 400 gr. italiaanse roerbakgroente met champignons, 500 gram verse perle prosciutto crudo = 250 gram per schaaltje, 150 gram verse roomkaas met kruiden bijv. paturain.

 Pijnboom pitjes even roosteren in een droge koekenpan, de broccoli roosjes even licht aanbakken in de olijfolie, dan de groentemix erbij. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Dan het groentemengsel licht kruiden met zout en peper, wat pasta kookvocht erdoor roeren en dan de room kaas erdoor roeren, is het te droog dan nog was kookvocht erbij. Is de pasta gaar, afgieten en ook bij het mengsel storten....pijnboompitjes erover en klaar is je maaltijd.

Lekkerrrrrrrrrrrrr......

Heb ik nog wat in het Atelier gedaan.....ja zeker.

Weer een setje fietskussentjes gemaakt, niet voor mijzelf maar om kado te doen....

Waarom groene blokjes, de ontvangers hebben groene fietsen.....En deze blokjes heb ik ooit gespaard omdat ik lid was van een stoffenclub en dan kreeg je iedere maand een stapel lapjes van 10 bij 10 cm. Ze kwamen nu dus goed van pas.

De achterkant was nog een dingetje....ik had daar namelijk een groot plastic tafelkleed voor gekocht, maar die is inmiddels opgeknipt......probleem want een plastic tafelkleed is voor een winkel een zomerproduct!!!! Ja, in de winter knoeien mensen niet.....nooit geweten....Maar goed wat moest ik nu doen? Nou was mijn broer hier laatst met een een stuk of 6 grote plastic zakken. Hij had op een beurs gestaan voor zijn werk en deze zakken werden weggegooid want ze waren aan 2 kanten dicht geseald dus er kon niets in. Gelukkig denkt mijn broer verder dan zijn neus lang is en die dacht misschien kan mijn zus er nog wat mee.....En zie hier, ik kon er zeker wat mee. Nu is de achterkant toch van plastic en kun je het kussentje toch overal neerleggen. Top! Dank je wel broer.

Woensdag avond hadden wij een hele gezellige avond want toen was het eigenlijk Koemarkt in de stad Hoorn. Door de oplaaiende corona ging die jaarmarkt niet door. Jammer maar helaas want het is altijd wel een hele gezellige markt met standwerkers en het trekt heel veel mensen hier uit de omgeving. Vroeger stonden er ook nog echt koeien op de Veemarkt maar dat is al jaren niet meer zo.
Het is die dag traditie dat je 's avonds erwtensoep / snert eet, dat doen wij dus braaf.
Maar we zaten gezellig met z'n vieren aan de snert. Ik had vriendin Linda uitgenodigd want haar man is altijd de hele week van huis, die is vrachtwagen chauffeur buitenland, dus dan maak je geen snert voor jezelf. Vorig jaar had ik nicht Gerie gevraagd en nu was ook zij weer van de partij. Hoe gezellig kan het zijn, nou heel gezellig.
Ook is het de bedoeling dat je een koe koopt op de koemarkt. Nee, geen echte maar een van taai-taai. Dus was ik toch 's morgens even naar Hoorn gefietst voor een koe-taai. Zooooooooo lekkkerrrrrr...
En dat ziet er dan zo uit.....en in allerlei maten van klein naar groot.
Gelukkig hadden de bakkers die wel alvast gebakken.




Na de woensdag kwam donderdag 11 november, en hier betekent dat Sintmaarten lopen, met een lampion en een tas om je nek snoepgoed ophalen na het zingen van een Sintmaarten liedje.
Overigens nog een nieuwe liedje gehoord....op de wijs van 11 november is de dag..
12 november is de dag dat de tandarts boren mag.....!!!!
Natuurlijk kwamen onze kleinkinderen ook nog even hun lampion laten zien.....en wat snoepgoed ophalen, geef ze eens ongelijk. Ik had overigens zakjes chips gedaan om uit te delen, en dat was ook coronaproof.



En toen werd het zaterdag, de 13e november. Sinterklaas zou aan land komen maar in het Sinterklaas journaal bleek dat Sint gewoon verdwenen was. Normaal komt hij met de stoomboot maar dat kon dit jaar niet i.v.m corona, ja, daar is ie weer, de spelbreker...
Sint is terecht, zijn paard ook en de Pieten hebben ook weer veel lekkers uitgedeeld en hun kunsten vertoond.
Onze kleinzoon Ischa heeft  wel gelijk tegen Piet gezegd dat hij geen gluten mag eten en of Sint daar wel rekening mee wil houden. Kijk dat vind ik nou slim...daar heeft hij toch over nagedacht en toen bedacht dat hij dat mooi even kon vertellen. Deze kleinzoon komt er wel.
Maar we hebben er nog een, het is de jongste van bijna anderhalf jaar.....hij zou heel graag Sinterklaas willen zijn.....
Wat een pretletter....

Hij is er helemaal klaar voor!

Dit was mijn KEEK op de WEEK...toch nog weer een heel verhaal ook al denk je dat er weinig gebeurd.
Fijne Zondag allemaal, groetjes
Marion.
















 




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten