woensdag 18 januari 2023

Een kaartje in de brievenbus.....

 

Ik blijf het nog steeds leuk vinden om post in de brievenbus te krijgen. Gister kreeg ik post.....dan kijk ik of ik het handschrift herken en dan bedenk ik van wie en waarom....
Nou dat was makkelijk dit keer, want ik had ook al computer post ontvangen van deze afzender....ja, die houdt ons bezig....leuk hoor....
Het was een envelop en dit zat erin.....
Een kaart met een Magnolia tak, mooi he....

En op de achterkant de uitnodiging om zaterdag naar Patchie Ellen te komen en daar een gezellige patchie dag te hebben.
Ook de andere patchie leden zullen er zijn.....gezellig....
En je moet wat meenemen, dat staat niet op de kaart maar wel in de computerpost.....namelijk een lapje dat schreeuwt om aandacht en een lapje wat stilletjes is en z'n gemak houdt en toch wel graag bij de schreeuwlelijk wil zijn. Snappen jullie het nog?
Eigenlijk had ik de oppas maar daar is een oplossing voor gevonden, dat lukt niet altijd maar zaterdag wel, dus dat is ook fijn.
Jullie gaan zien wat het geworden is......

Maar, even heel wat anders, ik heb nog een recept om met jullie te delen.....
Bruine Bonen soep.
Gister heb ik dat gemaakt, en het was toch lekker en gemakkelijk want mijn lief was tot dik 7 uur met auto's aan het spelen, kwam toen even thuis eten en ging daarna nog alles naar Enkhuizen brengen, laat, maar wel met een goed gevulde body.


Dus als je ook eens makkelijk wil eten, dan is hier het recept....
Wat heb je nodig....
eventueel een pond bruine bonen die je nog moet weken, zo'n 24 uur, of een pot bruine bonen, dat kan ook, dan heb je de snelle variant.
Boerensoepgroente, en een kwart selderieknol, 4 saucijzen { die moet je wel even apart garen}, een rookworst, een pot rundvleesbouillon, 1 flinke ui, gesnipperd, een blikje tomatenpuree, zout en peper en natuurlijk gerookte kleine spekblokjes.
Giet wat olie in de pan om de spekjes alvast een start te geven, langzaam bakken tot ze mooi knapperig zijn, je kan de gesnipperde ui erbij doen en dan wel regelmatig omroeren. Daarna de soepgroente erbij en de bouillon, zie de aanwijzingen op de pot, ook de tomatenpuree en  ook de blokjes knolselderij kunnen er nu bij, en dan lekker even zachtjes laten koken, onderwijl bak je de saucijzen, zachtjes doen anders knapt het velletje, en dan kunnen de bruine bonen er ook bij. Alles lekker laten pruttelen. Je kan wat bonen achter houden want dat is wel lekker een boontje in de soep, maar je kan ook een klein blikje bonen er later aan toe voegen. Alles lekker gaar, dan met de staafmixer even glad maken, de resterende boontjes erbij doen, de saucijzen in plakjes gesneden erbij doen en natuurlijk de rookworst nog.
Echt een soepje voor een winterse dag.
Het is echt niet veel werk, en wat je overhoud kan in de vriezer voor een andere makkelijke dag.

Nou weer een fijne dag gewenst, groetjes,
Marion.

Abbaye de Senanque







1 opmerking:

  1. Heerlijk soepje lijkt me. En veel plezier zaterdag, spannend zeg 😄

    BeantwoordenVerwijderen