zondag 6 februari 2022

Schilder,kunstschilder of kunstige schilder..................

Dit is hoe een schilder het doet....

Zo doet een kunst schilder het.....
en ik?
Ik ga het zo doen......

Deze aankomende week ga ik mijn werkzaamheden in het naai atelier even op een zijspoor zetten en dan ga ik mij creatief uitleven in de woonkamer en het toilet.
Hoezo?
Allereerst moet ik in het toilet de muren sausen want ik had daar een paar maanden terug een waxinelichtje geplaatst, ja, brandend, dat stond zo gezellig......mmmmmmmm
Op een gegeven moment komt mijn man van het toilet en die vroeg toen aan mij of het de bedoeling was dat de muur zo zwart werd.....
Dus jullie snappen het al, ik moet aan de bak. Nou was het niet zo erg hoor want het moest toch zo wie zo, dus dan nu maar.
Als die klus klaar is begin ik aan de raam kozijnen voor en achter, ja doorzon, dus we hebben er 2.
Deze week heeft mijn lief de 1e 3 dagen van de week geen klus met auto's dus mag hij helpen. De rails moet los geschroefd en enkele sluitsystemen moet eraf, net wat voor hem om te doen.
Daarna schuren dan kan ik er achteraan met de schilderskwast en zijn we voor het volgende weekend weer "op stel", zoals ze dat hier in West-Friesland zeggen.
Dus ik weet wat mij te doen staat en eerlijk gezegd, ik vind schilderen leuk en ik kan het ook.
 
*****

Vorige week heb ik onderstaand kastje bij mijn vriend Wout achtergelaten want er miste een latje aan de onderkant. Wout heeft een nieuw latje gemaakt, het zelfs geschilderd en weer teruggeplaatst.
Echt een vakman!
Ook wiebelde het kastje als het stond en ook dat heeft Wout met succes gemaakt. Twee nieuwe pootjes gemaakt en eronder gezet en het kastje staat als een huis, uh  kastje.
Nu mag ik al mijn borduurgaren een plaatsje gaan geven in het kastje, leuk!

Deze week ook nog even een bezoekje gebracht aan de kringloop winkel van Dorcas. Ik vind er altijd wel wat. 3 borduurwerken en wel 5 lappen stof waarvan 1 heel leuk, een gordijn stof met allemaal typisch engelse plaatjes erop....een dubbeldekker, een telefoon cel, een brievenbus en de towerbridge, echt heel leuk. Dus het was een goede vangst, ook daar word ik vrolijk van.

Gister heb ik nog op mijn jongste kleinkind gepast. Ik had een uitnodiging ontvangen voor deze klus, nou klus was het niet hoor. Meestal is hij hier samen met zijn grote broer Phlynn maar die ging met zijn mamma naar Dino's World in Amsterdam.



Gek toch dat dino's door de jaren heen zo populair blijven.
Voor hem was dat natuurlijk niks dus hij was lekker bij opa en oma. Zo grappig dat ze dan toch anders zijn dan wanneer zijn broer erbij is. Morgan was heel zoet aan het spelen met de garage en de auto's, echt  zo leuk om te zien.
En wij hebben altijd de radio aan en Morgan is echt dol op muziek.....hij heeft antiliaans bloed nou dat komt regelmatig naar boven. Staat hij gewoon heerlijk te dansen, echt zo leuk....
Moeder en kind hadden erg genoten en waren om 4 uur weer hier. Allemaal weer naar huis en wij namen een wijntje want het was tenslotte zaterdag en dan mag het.

En zo was deze week ook weer om, het lijkt wel al sneller te gaan......
Ook zijn we al kleine plannetjes aan het maken voor eventueel een vakantie in het buitenland. Ik denk dat het wel serieus mogelijk zal zijn in het voorjaar gezien de lock downs......die gaan volgens mij verdwijnen en dan wordt alles weer een beetje normaal.
We zijn er nog niet helemaal uit maar plannen maken is al erg leuk....je krijgt een beetje voorjaarskriebels......
Gewoon kunnen snuffelen op zo'n heerlijke Provençaalse markt....
Vanaf een prachtige Franse Alp naar beneden kijken......dit is vanaf de Mont Ventoux....

Wijn vaatjes vol tanken in een wijnhuis.....

Gewoon slenteren door leuke straatjes...
Kortom we hadden het over huidhonger, nou ik heb Franse-honger.......

Fijne zondag, groetjes,
Marion.



















 

1 opmerking:

  1. Veel succes met de klus. Wat goed dat het kastje zo mooi gerepareerd is. En ik hoop voor jullie dat Frankrijk weer tot de mogelijkheden behoort dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen