donderdag 20 augustus 2020

Honderden trekken er door de straat..............

Buxusmot herkennen en bestrijden - Intratuin 

Hier een foto van de buxus rups.....met honderden tegelijk trekken zij door onze straat....het is net een vuurtje wat van huis tot huis overspringt en alles wat maar buxus heet wordt in een rap tempo verorbert.

Het zijn net rellende jongelui.....

Als je goed luistert kan je ze zelfs horen eten. Daarna gaat de rups verpoppen en dan komt er een hele mooi vlinder te voorschijn....

De buxusmot: dit doet u eraan | PlusOnline

Die ziet er zo uit, echt wel een mooi vlindertje, maar pas op.....deze vlinder richt heel veel schade aan want haar eitjes veranderen weer in knaagzieke rupsen....de cirkel is dan rond.

Bij ons in de straat dus alleen nog maar hele kale buxushagen.....

Wordt Ilex Crenata dark green dé opvolger van de buxus?

Dat ziet er dan zo uit.......echt niet fraai en het stinkt ook nog eens behoorlijk, want wie veel eet moet ook poepen.....echt die rupsenpoep stinkt.

Je kan een mottenval ophangen als je nog blaadjes aan de buxus hebt....of 's morgens vroeg de rupsen gaan vangen. Om ze te vangen moet je wel vroeg opstaan want dan zie je ze goed omdat ze dan heel hongerig zijn.

Buxusmottenval met ophangkoord | Vliegende insecten ...

Het werkt goed, buren hebben er een....maar de invasie is hier te groot....er is geen redden meer aan...helaas wij gaan zonder buxus blaadjes de winter in en dan maar kijken of ze volgend jaar weer begint.

Succes met jullie strijd tegen de buxus mot...het is net zoiets als de eiken processierups...ineens is het er en het gaat voorbij...........

Verder heb ik niet zoveel te melden...het is nog steeds erg warm in mijn atelier dus van creatief bezig zijn komt niet zo veel......ik lees lekker een boek....



Fijne dag allemaal, groetjes, Marion......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten