vrijdag 22 februari 2019

Ons oude huis......Ford Garage Geerling&Winkelaar.......

Opening Keern 1939
Dit is een foto uit 1939, de Ford garage een begrip in Hoorn....
Mijn oom en tante waren eigenaar van deze garage, dus mijn hele jeugd ligt wel in dit pand en mijn eerste baan, en mijn echtgenoot heb ik daar gevonden, we hebben er samen 18 jaar gewoond, onze kinderen zijn daar geboren......
En waarom vertel ik dit, het pand gaat om, het wordt gesloopt.
Wat een herinneringen komen er dan naar boven.
Het pand is inderdaad rijp voor de sloop, het is oud, dat was het al in 1976, toen wij er mochten wonen.
Ik kreeg op 1 augustus 1975 verkering met mijn lief en van mijn oom in oktober het aanbod om daar te gaan wonen. Nu was er in die tijd wel woningnood in Hoorn, dus het gaf stof tot nadenken.
We hebben het gedaan, op 7 april 1976 zijn we getrouwd, dat moest, samenwonen was toen nog  not done.
Het was wel een heel mooi huis, met hele leuke dingen erin gemaakt. Echt jaren 20 stijl...
Ik had een hal waar een eettafel in kon staan en een bank, we zaten daar altijd, want er zat een lichtkoepel in het dak.
Van deze gemetselde bogen had ik er 3 in huis....Zien jullie de lambrisering, later ben ik blikjes gaan sparen, ik had er toen we verhuisden zo'n 200!
Ook hadden we een prachtige kastdeur met glas in lood ramen, allemaal ingebouwde kasten in het hele huis.
Het huis was wel snel vuil, als je stof ging afnemen werd je stofdoek zwart, alles van de garage, die beneden was kwam door de kieren omhoog.
Als het waaide voelde je dat goed in de hal, later hadden wij daar zeil overheen gelegd en dan ging het zeil bol staan met wind.
We hebben ook nog eens een overstroming gehad { dat dachten ze beneden in de garage} onze wasmachine was verstopt. We dachten dat we het water wel op de trap zouden tegenkomen maar door de grote kieren was al het water naar beneden gelekt in de garage. Dat was dus weer een voordeel.
In 1984 hadden we het eindelijk niet meer koud, we kregen een CV installatie voor ons zelf, daarvoor werd het geregeld voor het hele pand, dus dat was wel eens koukleumen.
Maar goed we hebben daar hele mooie jaren gehad, en het is nu tijd om daar afscheid van te nemen.
De sloop wordt binnenkort in gang gezet, ik ga zo af en toe even kijken denk ik.

Heb ik ook nog een spreuk, ja hoor....
Zo is dat......soms komt het toch anders dan je dacht. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik in Hoorn in dat pand zou gaan wonen en toch gebeurde dat zomaar out of the blue....

Hele gezellige vrijdag, ik krijg vanavond mijn vriendinnen op bezoek, gezellig.


1 opmerking:

  1. Ik mis ons huis! Wat leuk die foto's. Ik had graag nog eens binnen gekeken (in 1985 of zo, ha ha), maar het is niet meer zoals het was...nou gaat het echt weg, jammer

    BeantwoordenVerwijderen