zaterdag 8 augustus 2020

Nog even terug naar de Molenweg tas......

Zo ziet de foto van de Molenweg eruit die ik op de tassen heb gemaakt. Iemand vroeg of ik de foto even beter in zicht kon brengen. Hoe oud de foto is weet ik niet, maar zeker rond 1929.... Dit weet ik zeker want mijn ouderlijk huis was door mijn opa gebouwd in 1929. Mijn opa had namelijk in 1928 samen met  nog wat mensen de staatsloterij gewonnen, hoeveel geld, dat weet ik niet, maar er kon een huis van gebouwd worden.  Het is een oude ansichtkaart van Andijk, en er was een mijnh. Kistemaker die deze kaarten allemaal verzamelde. Ze zijn allemaal te vinden op een speciale FB pagina, dus daar kun je ze dan opzoeken.

Ik had elke foto met een andere kleur omkaderd, een met geel, een met blauw en deze met groen. Daarna had ik in de tassen ook de voering aangepast, oranje, groen en blauw. 
Het laatste huis aan de rechterkant is mijn ouderlijk huis, dan een daarvoor is het ouderlijk huis van ria en daarvoor stond Betsy haar huis. We woonden gezellig met z'n drietjes op een rij, en alle 3 geboren in 1956, en nog steeds vriendinnen. Hoe leuk is dat?
Zo is de foto goed in beeld en kun je alles goed zien.


Deze tas heb ik vorige week nog gemaakt, uiteraard voor de verkoop. Het borduurwerk is zo mooi gedaan zowel aan de voorkant als aan de achterkant, ik had hem gewoon kunnen omdraaien..
Het doet mij een beetje denken aan de schilderkunst van Vincent van Gogh.....de bekende streepjestechniek.....
Het is een sterrentas......dat zie je meteen aan de stof die gebruikt is. Ik vond dat het er heel mooi bij paste.
Er ligt nu nog 1 tas die bijna af is.....maar het is te warm....

Het is eerder tijd voor een gedichtje van Annie M.G. Schmidt.
Afbeeldingsresultaat voor annie mg schmidt gedicht | Gedichten ...
Toch nog een gezellig versje van Annie, veel leesplezier....
groetjes, Marion.

denkend aan Juffrouw Scholten (die is vandaag gesmolten ...
En zo is het met juffrouw Scholten afgelopen..........



 

2 opmerkingen:

  1. De loterijvereniging ‘De Volharding’ aantal van 20 leden. De contributie liep op van een dubbeltje per week tot ƒ 100 per jaar. Rijk zijn de leden niet geworden. In 1924 werd het hoogste bedrag ‘gescoord’. Elk lid kreeg ƒ 425 de opbrengst van een tiende lot van het nummer, waarop de ƒ 100.000 viel. jou opa was secretaris en mijn vader heeft het later overgenomen zo doen de ken ik dat verhaal, gr Gery

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat weetik...leuk he dat soort wetenswaardigheden....denkend aan vroeger....gister nog met Betsy en Ria gedaan...en ik weet heel veel van vroeger...zo leuk

      Verwijderen