Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 5 augustus 2017

Fietsen,Wind,Regentje,Lunch,IJsje, 't Keetje en tot slot heerlijk dineren.....

Onze Tour de Molenweg van 2017 begon met koffie en deze heerlijke kwark/slagroomtaart met aardbeien. Huisgemaakt, dus....heel lekker, onze mannen mochten ook nog koffie drinken en daarna zijn wij op de fiets gestapt. Bij de Molenweg, natuurlijk, zijn wij de dijk opgereden om zo onze tocht boven op de dijk naar Enkhuizen te maken. Het ging super, namelijk VOOR de wind. Mijn E-bike had ik uitgezet want dit was een makkie.
Wat kom je toch een leuke dingen tegen onderweg....
Gelukkig was er een wandelaar bij de Vuurtoren "de Ven", die ons even op de foto heeft gezet. Aardige man, nog bedankt, zal ik maar zeggen...
Je ziet wel aan ons dat het behoorlijk waaide, maar met de E-bike no problem..
Zo kwamen wij Enkhuizen binnen, dit is vanuit de de stad gezien het buiten museum van het Zuiderzee museum....Het blijft een mooi plaatje en wie er nog nooit geweest is, zeker een keer doen.
Wij gingen hier uit naar de oude gevangenis...
Jullie zien het al, mooi deurtje, net wat voor mij, maar het deurtje was dicht, oftewel de gevangenis was gesloten, tot 13.00 uur..
Dan gaan we eerst maar lunchen, op naar Van Bleiswijk...
Heel mooi oud pand, was vroeger consultatiebureau , nu restaurant...en een goeie....
Mooie buste boven een deur, want het is een oud pand en alles is bewaard gebleven....
Een heerlijke tonijnsalade voor Ria, en Betsy en ik hadden gerookte kip en ei met guacamole
Het was gewoon te lekker. Ook hebben we nog even gewinkeld bij een winkel met ervaren kledingstukken{2e hands} omschrijving vond ik erg leuk. Spijkerjasje en een spijker gilet gescoord voor € 15,00  koopje toch, en erg blij mee.
Zelfs nog een bol wol gekocht bij een hele leuke wolwinkel, die had ik al op de weversmarkt in Hoorn gespot, dus nu even live wol geproefd...
Kijk Betsy in de cel .....Het was daar heel raar, en we werden er al voor gewaarschuwd, denk erom u wordt hier heel draaierig..
Het was waar, de vloeren zijn scheef, de muren zijn scheef en de balken zijn scheef en de trappen ook, het doet wat met je evenwichtsorgaan, heel apart.
Wel leuk om een kijkje te nemen, ik was er nog nooit geweest.
Daarna wilden we naar de Enkhuizer Almanak, logisch toch..
Helaas de vrijwilligers waren op, dus het was gesloten, dan maar even in de beroemde bocht kijken van de stad Enkhuizen.
Dit plaatje is heel beroemd, en even verder zie je dit....
De Drommedaris.....

Daar is een grasveld omheen en daar zijn wij in 1960!! geweest, het was ons  1e schoolreisje...
Onze kleuterjuf, juf Frieda kwam uit Enkhuizen, dus zij had dit bedacht..We gingen erheen met een vrachtwagen, met de zeilen aan de zijkant opgerold en we zaten op de gymbanken. Heel spannend en dat kon toen nog, geen gordels om, niet in een kinderzitje, lekker simpel, allemaal op de bank en rijden maar, Geweldig toch..
Naderhand naar de speeltuin { die zelfde speeltuin is er nog steeds} en later nog limonade bij de ouders van onze juf en de vrachtwagen haalde ons weer op. Die vrachtwagens waren van mijn oom, transportbedrijf W. Vink...Hij reed altijd de kinderen ook op Koninginnedag, dan gingen we ook zo..
Wat zijn we toen gaan doen...
Op de fiets door de Streek, en een ijsje gegeten in Bovenkarspel, en toen verder door het Streekbos, want we wilden ook nog even naar 't Keetje...
Nog even gestopt om deze foto te maken van gevelsteen De Jonas...
Hij zat toch echt in die Walvis, kijk maar....
't Keetje....een aanrader, zo ontzettend leuk, en leerzaam voor kinderen....er is ook een speeltuin, een terras, de bediening wordt gedaan door mensen met een beperking en die doen het fantastisch....
Je kan er hele leuke kadootjes scoren, echt ga een keer kijken...
Wij fietsten daarna verder, pal tegen wind, dus de E-bike op 3, dat ging lekker.....
En zo kwamen we weer in Andijk, een rondje gemaakt....
Daar was nog een heerlijk diner, samen met onze mannen, verzorgd door Bert en Betsy, nou dat hadden ze TOP gedaan...
Een heerlijke zomerse salade, met gebakken aardappeltjes, saté en rollade, en een ijsje toe..
Het was een heerlijke meidendag, volgend jaar weer....
Uit deze keuken kwam al dat lekkers....
Kijk even stiekem om een hoekje....
Het is een heel verhaal geworden, veel plezier met lezen, en ga eens een keer op bezoek in Enkhuizen, het is er echt heel leuk.
groetjes,
Marion.

1 opmerking: