vrijdag 16 maart 2018

Foto's maken...........

Herkenbaar het artikel in de krant van vandaag. Er moeten borden worden geplaatst in de bollenvelden omdat mensen gewoon de bloemen vertrappen om een zgn. geweldige Selfie te kunnen maken.
Ik ben tussen de bollenvelden opgegroeid maar heb nooit de drang gehad om zomaar het bollenveld in te gaan. Dat doe je gewoon niet! punt uit.
Maar de Aziatische medemensen onder ons zien dat heel anders.....
Deze foto heb ik gemaakt, het is de Abbaye de Senanque in de Provence, ik sta achter een muur die hoger is dan ik. Deze hele lavendeltuin is ommuurd. Wat zegt een muur, niet betreden. Dat is niet genoeg, dus staan er bordjes in het Engels en in alle Aziatische talen, bijzonder maar noodzakelijk.
Ik ben zelf op een steen gaan staan om deze foto te maken, de Aziaten liepen gewoon tussen de lavendel, ze gingen erin zitten en in liggen en ze maakten hun bekende selfies, en daarbij vielen ze vaak gewoon in de lavendel struiken. 
In de zomer als de lavendel bijna wordt geoogst lopen er zelfs 2 paters rond de lavendelvelden. De lavendel is een inkomstenbron voor de Abdij.
De Nederlandse bollen zijn ook inkomsten voor de bollenboer....
Dus foto's maken doe je op een respectvolle manier.
Ik vraag ook altijd eerst of ik een foto mag maken, wel zo netjes.

Naar aanleiding van het recept van woensdag werd mij de vraag gesteld of ik ook een oven in de caravan heb, ja die heb ik, een losse oven. Maar de nieuwste caravans zijn tegenwoordig standaard uitgerust met een oven en sommigen hebben zelfs een magnetron.
Binnenkort zullen er ook wel afwasmachines komen, grapje.....
Ik heb weer een heerlijk recept voor jullie...
Ja, deze gaat zeker mee in de caravan, maar thuis is het ook lekker, hier komt het linkje...

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/pasta-alfredo
De salade die er bij zit kun je ook bij andere gerechten prima serveren.

Heb ik natuurlijk nog de spreuk:
De spreuk is waar, maar of het altijd leuk is......ik heb zo mijn twijfels....
Geniet van deze dag, het zal druilerig blijven hoor ik net, wij luisteren gezellig naar radio 10 met de top 810, lekkere muziek uit de jaren 80....
De haasjes blijven vandaag wel binnen, het is hun weer niet...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten