Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zondag 23 april 2017

ACTION MAN op visite......


Zondag's is het verboden om te rijden met je truck in Frankrijk. Dit geld dus ook voor ACTION man, Evert van Puffelen, onze vriend. Hij was onderweg naar Nimes en gekomen tot Orgon en dat is ongeveer 20 minuten rijden van onze camping. Wat zijn mobiele telefoons dan toch handig...
Mijn lief bedacht een leuk uitstapje voor  ACTION man, zullen we naar de Mont Ventoux gaan...
Dat wilde hij heel graag, had de berg altijd uit de verte gezien maar was er nog nooit op geweest, dus het was een goed plan.
Vanmorgen om half 11 hebben wij hem opgehaald en zijn we naar de Mont Ventoux gegaan. Zo kom je er nooit en zo kom je er 2 keer in de week, geeft niks, het is een prachtige rit.
En we troffen het wederom, heel helder en zonnig weer....
Machtig mooi vond Action man het, en dan ook nog wielrenners die naar boven gingen, ja dat is toch wel een dingetje, wat een klim!!!
Hij zal voortaan heel anders naar de Tour de France kijken, dat is zeker.
Over de Tour de France gesproken...
Op 13 juli 1967 is Tom Simpson, tijdens de Tour hier verongelukt, vandaar dit standbeeld. Action man kon zich dat nog goed herinneren, en dus heb ik deze foto gemaakt. 
Over enkele weken liggen de trappen naar dit beeld vol met allerlei attributen die met wielrennen te maken hebben, vele renners stoppen hier even......
Ook nog even een kiekje bij het hoogste punt, 1811meter hoog, en zien jullie wat een mooi weer het was?
Vorige week was het er 8 graden!!!   nu 17 graden!!!
Het was er ook opvallend rustig, kwam waarschijnlijk door de verkiezingen die er vandaag in het franse land waren.
Echt het was weer de moeite waard...
Ik  mocht er ook nog even voor zitten samen met Silka, en daarna gingen we weer naar beneden...
Nog een laatste groet.....
Dit was onze zondag, een gezellige dag met Action man, die zo ook een leuke dag had. De hele dag rondhangen op een  parkeerplaats is ook niet alles.
Groetjes,


1 opmerking:

  1. Nou wat leuk en gezellig! En inderdaad wat een prachtige blauwe lucht, vooral die laatst foto, super! Wat een verschil dan hè

    BeantwoordenVerwijderen