Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

woensdag 1 februari 2017

Nog een letterlapje.................

Hier letterlap no 2, van mijn oudste kleinzoon, Ilay. Vandaag ga ik deze afmaken, heb nog een leuk stofje gevonden in de kleur donkerblauw, dat past ook mooi, met zeeschelpen. Ilay houdt van de zee met alles wat daarbij hoort, zeker schelpen.
De achterkant wordt vuurtorenstof en de rand die het afwerkt ook. Gewoon uit de voorraad gevist.
Gistermiddag had ik patchie middag bij ons oudste lid Gerrie. Het was weer heel gezellig.
Greet had een top mee, gemaakt van lapjes met gemetselde muren, schroeven,moeren spijkers en gereedschap. Ze is een quilt voor haar broer aan het maken, die is bouwvakker. En dat wordt toch leuk. Het wordt echt een stoere mannenquilt. En dan denk je wat moet die man ermee, nou dat is gauw verteld, deze man heeft een veranda getimmerd waar hij 's zomers graag zit, dus kan hij nog langer zitten onder z'n eigen quilt.
Top Greet, goed bedacht.
Greet had nog een top mee, en deze was gemaakt van allemaal kleine vierkantjes, van 3 bij 3 en die weer tot een vierkant gestikt met een ster blok in de hoeken van zwarte stof. Hij was heel kleurig maar door de zwarte stof kwamen die kleuren juist heel mooi uit.
Anneke had ook een quilt mee, gemaakt van allemaal blauwe stofjes, en die op de crazy manier gestikt, en daardoor kreeg je in de hoeken een ster. Ze had deze quilt helemaal met de hand gemaakt.
Gerrie, onze gastvrouw, komt uit Indonesie en verwende ons met heerlijke hapjes. We kregen zelfs het recept mee. Dat recept was van haar zuster die maakte deze hapjes heel vaak.
Ik ga het zeker ook maken, het was namelijk heerlijk.
Pangsit hapjes, een klein eenhaps pasteitje.
Het was een verwen middag.
Geniet van de woensdag, 
Groetjes,


1 opmerking: