Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 30 januari 2016

Terug in de tijd...........2013

Deze foto komt uit mijn fotoalbum. Ja, ik plak nog altijd foto's in een album.
Gisteravond zat ik te zappen en kwam terecht op BBC2, en die had een programma over deze streek, dit is in Schotland.
Deze ferry wordt daar in stand gehouden door de lokale bevolking, en dat is misschien maar 20 man, want het is een korte route naar het eiland Skye. Een prachtig eiland overigens. Er is inmiddels ook een grote brug, maar dat is voor de mensen aan deze kant heel veel omrijden.
Maar ik zag dus dat de machinist van de ferry om de twee tellen heen en weer moet lopen om te sturen. Dus van links naar rechts, ja, er zitten 2 stuur inrichtingen in. Apart. Het komt door de getijden stroom, dit Loch staat in open verbinding met de oceaan, vandaar. Hij vaart ook niet recht op z'n doel af, nee heel slingerend, een raar gezicht.
Er kunnen maar 2 auto's op dit bootje, maar hij vaart wel de hele dag. Deze Ferry heeft een draai inrichting, ook al sta je er verkeerd op, ze draaien de schijf en je kan er zo afrijden. Wat een moderne techniek. Nu is er een meisje die graag machinist wil worden op deze ferry. Zo leuk, ze doet nu al de kaartverkoop.


In dit vuurtorentje kun je koffie pakken of, uiteraard, thee. Tegen betaling, maar in goed vertrouwen.
Ook kun je naar de plaatselijke Tea Hut. Daar werden wij op gewezen door een mevrouw uit het dorp, nou dat was een belevenis. Zo wie zo de rit er naar toe, en wat we aantroffen. Onderweg werden we aan de kant gedwongen door een oude schotse mijnheer, die alles van ons wilde weten. Hij had nog nooit met hollanders gesproken, zo leuk.
Heerlijke thee overigens en een hele aardige mevrouw. Dit alles is echt heel afgelegen, en dan komen daar toch aardig wat mensen. Bijzonder.
O ja, in die teahut hingen heel veel foto's van de omgeving, gemaakt door een echtpaar uit Oudendijk!!!!!
Vonden jullie dit een leuk verhaaltje, wat de tv al niet te weeg brengt, krijg je gewoon heimwee naar Schotland.
Ik wou dat ik daar weer heen kon, maar de vluchtelingen die bij Calais wonen in de Jungle houden ons tegen. Wij gaan namelijk altijd met de Kanaal trein. Auto en caravan erop en lekker gaan.
Varen is voor ons geen optie, we worden allebei ziek.
Gezellige zaterdag, groetjes,1 opmerking:

  1. Jullie komen vast nog wel een keer in Schotland mam. Dat weet ik zeker. X Marloes

    BeantwoordenVerwijderen