Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zondag 13 december 2015

Een adventszondag.... ik denk de 3e.............

 We openen vandaag vakje 13. De engelen zullen het weer met z'n drieën doen. Het was goed bevallen gister.
Ik zou zeggen laat maar horen,

Het gedichtje is van Coby Poelman

Kaarsengedichtje voor advent.

Er staan vier kaarsjes op een rij
te wachten op het feest.
Een lichtje laat ons alvast zien
hoe mooi het is geweest.

Nu mogen er twee kaarsjes aan,
ons wachten wordt beloond.
Het wordt steeds lichter in de kerk, 
dit huis waarin God woont.

Vandaag branden er drie kaarsjes
drie vlammetjes van licht
vertellen van het Kindeke dat komt,
is dat geen mooi bericht?

Nu mag de vierde kaars aan.
Vier lichtjes laten horen:
nog een paar nachtjes slapen,
dan wordt het Kindeke geboren.

*****

Gister heb ik vergeten jullie een adventskalender te laten zien, dus nu maar 2 dan...
Een draadmand vol pakjes met een getal, leuk gedaan, vooral voor kinderen is dit leuk met een verrassing in elk pakje.
Dit zijn allemaal versierde luciferdoosjes op een [kast]deur geplakt. Het idee is leuk om te zien omdat het ook de vorm heeft van een kerstboom.
*****
Kijk wat een pakjes voor het sinterklaasspel! Het was weer grandioos, we hebben weer erg gelachen. Zo heb je 6 pakjes en zo moet je alles aan je buurman geven. Het blijft een leuke vorm van sinterklaas vieren. Wij houden het erin.





Dan zou ik jullie ook nog het recept geven van de:

Salade Caprese

1 pakje cherrytomaatjes, een potje met een basilicumplantje
een zakje met een bolletje mozzarella
wat zout en peper
1 of 2 teentjes geperste knoflook
een scheutje balsamicoazijn
olijfolie

Snijdt de tomaatje in vieren in een kom
wat zout en peper erover, rijkelijk olijfolie en wat geknipte basilicumblaadjes, en een scheut balsamicoazijn en de geperste knoflook
Dit alles goed mengen en een half uurtje laten staan.
Dan de mozzarella, of in blokjes snijden, of in stukjes scheuren en mengen,
weer een kwartiertje laten staan.
Doe er dan nog wat blaadjes basilicum op en dien op met stokbrood.
Smullen, likkebaardend lekker!

Ik had ook nog een huzaren salade gemaakt, kijk maar
en mijn broer een heerlijke pan uiensoep.
Ja echt, complimenten, mijn broer kan goed koken. Deze vaardigheid hebben we van onze moeder. Die kon zo lekker koken en ze hield er ook zo van. Ze probeerde altijd van alles uit.
Toen nog niemand  nasi en bami at, maakte mijn moeder dat al regelmatig, dus het zat er gewoon in dat wij ook leerden koken.
Nog bedankt mam!
Zo weer heel wat verteld, heb het leuk vandaag,
groetjes, 


1 opmerking: