Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 9 juli 2015

Ze zijn er weer.................


Geen nieuwe haring, maar mosselen. Die vind ik toch zo lekker. Mijn Kees is geen vis eter, maar mosselen vind hij heerlijk. Toch wel leuk nu we met z'n tweetjes zijn, want mosselen eten is een gezellige manier van eten. Je mag lekker met je vingers eten, zo lekker.
Goed, een recept dan maar?
Voor 2 personen
Men neme 2 kg mosselen, liefst de wat grotere.
2 flesjes bier, of witte wijn, geen 2 flessen, maar een halve fles
1 zakje italiaanse roerbak van Deen
mosselkruiden, kant en klaar in het kruidenrek van supermarkt
1 teen gesneden knoflook
wat olijfolie
Voor de saus:
2 eetlepels Yofresh
2 tenen uitgeperste knoflook
flinke theelepel gehaktkruiden, ja echt waar
en wat gedroogde peterselie
roer dit alles door elkaar en laat een half uurtje staan, heerlijke knoflooksaus

Doe wat olijfolie in de pan, roerbak de itl. groenten met de gesneden knoflook, dan de kruiden erbij, even meebakken, dan het bier erbij, of de wijn, en dan de gewassen mosselen. Kind kan de was doen.
Als ze koken even omschudden en dan nog een keer laten koken, zet de pan op tafel met de knoflooksaus, en ondertussen heb je wat vlaamse frieten gebakken, het smullen kan beginnen. Wel op een bord, maar lekker zonder bestek.
Fijne donderdag, groetjes Marion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten