dinsdag 3 september 2024

Het Anker hebben we uitgegooid in Le Treport……

 


Het gaat hier allemaal wat moeizaam met het overzetten van foto’s op het blog, het duurt ongeveer 5 minuten per foto….Dus veel plaatjes ga ik niet laten zien….Vlakbij Le Treport staan we op een leuke camping die we zeker 12 jaar terug ook al eens hebben bezocht. Je kan vanaf de camping naar het { kiezel} strand lopen dus dat is leuk…een wandeling van een kwartier ongeveer…..er is ook strand bewaking en dat moet wel hier want het verschil tussen eb eb vloed is zeker 6 meter…..je mag dus niet in het water als de vloed komt.
In Treport hebben we gister allebei een Bretonse trui gekocht, die moet eigenlijk wel hebben als je hier geweest bent…..ik heb een rood witte streep gekocht en mijn lief een blauw witte streep. Binnenkort kan iedereen zien waar we op vakantie zijn geweest.
We hebben al wat mooie ritjes gemaakt hier in de omgeving, er staan hier echte Normandische huizen, van steen met vakwerk en soms rieten daken maar meestal lei…..echt heel apart. Ook hele lage langhuisjes, dat is ook kenmerkend voor hier, daar woonden de arbeiders in zal ik maar zeggen. Hele mooie grote huizen staan hier ook en die doen een beetje Engels aan, zat Engeland dus vroeger misschien toch aan Europa vast, aan de huizen te zien zou het kunnen…..
Morgen halen we het anker weer in en zoeken we een ander plaatsje op, wat het wordt weet ik nog niet, het zou Honfleur kunnen worden……ook een mooi plaatsje met een leuke haven in het stadje….
Hier nog een plaatje van de krijtrotsen in Le Treport met de strandhuisjes ervoor……
Mooie deuren scoren valt hier niet mee want veel huizen hebben kunststof deuren, die blijven beter bestand tegen de zoute zeelucht…..voor mij is dat jammer…..

Wens jullie een gezellige dag, groetjes, Marion.