Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 3 juni 2017

Nu in de Bourgogne......
Deze foto laat heel goed zien waar ik nu ben, in Meursault, mijn lievelings plaats in de Bourgogne. Wij zijn hier naar toe gegaan omdat er heel slecht weer werd voorspeld in een groot gedeelte van Frankrijk. Vanuit deze plaats kunnen we als het weer beter wordt toch weer alle kanten op. Daar we nu niet gaan wat we van plan waren mocht ik kiezen wat we dan wel zouden gaan, dus dat werd mijn geliefde streek, de Bourgogne. Mijn lief is ook dol op deze omgeving dus dat komt goed uit...
Hier een heel mooi bronzen beeld, dat staat in Puligny-Montrachet, een wereldberoemde wijnplaats van hele dure wijnen....ik koop daar geen wijn, ga er alleen maar kijken en dat is ook heel leuk.
Dit beeld laat de werkzaamheden zien van de druivenplanten tot de pluk van de druiven, dus het opbinden van de plant, het knippen van de "dieven", het snoeien, en de uiteindelijke pluk, echt een prachtig bronzen beeld.
Hier worden de bomen ook vertroeteld met een mooi smeedijzeren hekwerk op de grond, dat zie je hier en in Parijs, mooi toch? Ik ga toch eens wat vaker naar de grond om bomen kijken, er zijn vast meer van dit soort smeedijzeren kunstwerken te vinden. 
De rozen bloeien hier al volop.....
Hier de toegang tot het kasteel van Meursault......
En daar kwam een wagen volgeladen met wat oudere mensen voorbij, getrokken door 2 Haflingers, leuk zo door de druivenvelden te rijden.....
Met de druifjes gaat het goed, herinneren jullie mijn berichtje nog over de vuurtjes die gestookt werden vanwege de nachtvorst......
Zie hier het pluizige beginsel, dat is een goed teken, van hier tot oogstdruif duurt 100 dagen...

Deze deur heb ik alvast op de kiek gezet voor jongste dochter, zij wil graag een blauwe deur aan de wand in haar huis, ik blijf opletten, heb nog een paar blauwe objecten gezien, dus het komt wel goed.
Ik heb ook nog een oud stokbrood, over van gister en daar ga ik panzanella mee maken, dit is een heerlijk gerecht met oud brood en tomaten, knoflook, basilicum, zout en peper.
Je kan het googelen, er zijn verschillende recepten, het is eigenlijk armeluis voedsel, maar daar trek ik mij niets van aan, het is gewoon LEKKER!
Nou, dit was een klein rondje Bourgogne.....
groetjes,1 opmerking: