Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

dinsdag 14 maart 2017

Voorbereidend werk te doen.....

Kijk om dit modderige hoekje gaat het hele verhaal. Het is een hoek tuin  dat is afgesnoept van het terras. Op zich heel leuk, maar mijn tafel en 4 stoelen kunnen bijna niet op het terras staan, en als het al staat kun je er moeilijk langs. In november toen de coniferen eruit gingen zei neef John, dat kunnen we wel straten. O wat vond ik dat fijn, op zoek naar stenen, dan zou hij ons helpen in het voorjaar.
Maar soms wordt je zomaar geholpen, een buurman 2 huizen verder had z'n tuin veranderd en hield ongeveer 500!! koppelstones over. Hij had ze keurig opgestapeld achter z'n schuur en zei tegen iedereen dat hij steentjes had en als je ze kon gebruiken dan mocht je ze hebben.
Neef John werd zelfs gevraagd of hij ze niet ergens bij iemand kon gebruiken. Ja, zei neef John, vlakbij jou, Fam. Blaauw zoekt nog wat steentjes, bizar toch....
Eerst gister zand gehaald, dat ging mooi met de shovel in de kar, toen weer naar huis en gingen we aan de slag...
Mijn lief mocht zand scheppen en dat met de kruiwagen weer naar de tuin brengen, en ik, wat deed ik..
Nou ik ben eerst naar de Lidl gegaan, en heb iets stouts gedaan, ja echt waar.
Ik heb met een muntje een winkelkar gehaald, die bekleed met dekzeil en toen ben ik de koppelstones bij de buurman gaan halen, ja zo'n 500 stuks.
We hebben maar 1 kruiwagen dus dan moet je creatief denken, nou dat kan ik heel goed al zeg ik het zelf.
Zo het zand ligt keurig op zeil, en wordt afgedekt, anders vieren de katten feest, ja een poepfeest.
Dat willen we niet.
En kijk dit was mijn werkje, stapelen in rijtjes van 4, en 8 stenen hoog.
Met mijn heerlijke handen kon ik er maar 4 tegelijk pakken, maar ik had de hele dag de tijd. 
We hadden 's middags een heerlijk voldaan gevoel. Vandaag nog een paar planten uit het perk verzetten en dan gaan we morgen straten.
Geniet van het mooie weer, dat doen wij zeker, lekker buiten...
groetjes,


1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit, lekker bezig, heerlijk zo buiten. Wat zullen jullie zoet slapen vannacht;)

    BeantwoordenVerwijderen