Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 10 december 2016

Oude kerstballen zijn veel geld waard..................

Kijk dit is mijn verzameling " oude kerstballen". Zo oud zijn ze niet, uit de jaren 60. Wij hadden toen thuis al een kerstboom en daar hingen deze dingetjes in, met echte!!! kaarsjes. Doodeng .
Gister was ik nog even naar de Kerstfair in Medemblik, en daar worden dan vooral oude kerstballen verkocht en andere kerst dingetjes. Ik was nieuwsgierig hoeveel je daar dan voor moest betalen.
Nou ik kan jullie zeggen ik heb een fortuin in huis! Ongelooflijk wat ze voor die ballen vroegen.
De meeste waren  € 8.50 per stuk. Er was iemand die zei dat ze hier heel goedkoop waren, want zij was al eens in het Gooi geweest en daar was alles 2x zo duur.

1 zo'n huisje, € 9.00
Paddenstoel van glas, ja, hij moest wel van glas zijn, € 11.00
Ijspegel, zilver of goud, € 5.00
Dit was de klapper, een slinger van gekleurde glaskralen € 15,00, maar dan moesten er wel sterretjes aan het einde zitten.
Dat heb die van mij ook.
Voor een kerstboompiek vroegen ze gemiddeld € 15,00. 
Mijn moeder heeft me een "schat" nagelaten. Nou doe ik ze toch niet weg, want het herinnert mij aan de kerstvieringen die we thuis hadden. Pure nostalgie.
Het was trouwens wel de moeite waard om naar die fair te gaan. Het was er gezellig druk, veel kerstsfeer, gezellige muziek en er was veel te zien. Je kan vandaag ook nog gaan.
Ik heb vandaag andere plannen, met sneeuwpoppen in de hoofdrol, wordt vervolgd.
Geniet van de zaterdag,
groetjes,


2 opmerkingen:

  1. Nou mam mocht je ooit in geldnood komen dan heb je gelukkig nog waardevolle kerstspullen in huis. Ongelooflijk haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit zijn ook eigenlijk wel de allermooiste. Geef het in ieder geval nooit aan mij. U weet wel waarom.

    BeantwoordenVerwijderen