Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 17 december 2016

kookboeken lezen, heerlijk.................

Ik ben eruit! 1e kerstdag wordt het kip en 2e kerstdag rundvlees.
Dus alvast 2 kookboeken uit de kast waar ik het een en ander in hoop te vinden. Alleen de foto's al, zo mooi...
De Nigella keuken is vrij simpel, heel lekker en niet te moeilijk, maar de Lenghi keuken is een verhaal apart.
Deze kok doet aan spattende kleuren en spattende smaken. Daarentegen is zijn keuken wel eenvoudig te noemen. Ik ga er mee aan de slag en ga kijken wat het wordt.
Het ziet er allemaal zo lekker uit, wat dat betreft had ik eigenlijk kok moeten worden.
Mijn moeder kon ook zo lekker koken, daar heb ik het van. Haar beide zusters ook, en die hadden dat natuurlijk ook weer van hun moeder, mijn oma, geleerd.
Mijn moeder maakte vroeger al zelf kroketten, dat was ook zo leuk om mee te helpen. Bij ons in het dorp was geen snackbar, dus wilde je wat dan moest je het zelf maken.
Ook nasi en bami aten wij al in de jaren '60. Dat was de schuld van mijn Indische tante. Die had mijn moeder dit geleerd. [Gelukkig] Als die kwam bracht ze allerlei lekkere indische dingen mee, pinda's met kokos, van die kleine gebakken zoute visjes, soja saus enz. De produkten van bv Conimex waren toen nog niet tot onze dorpswinkel doorgedrongen. Niemand wist toen wat nasi of bami was.
Salade's kon mijn moeder ook zo lekker maken, en ik maak ze nog steeds op haar manier.
Vroeger, in mijn jonge jaren, hielp ik vaak mee in een Restaurant bij ons in het dorp, en dan mocht ik de salade's maken, heel leuk om te doen. Heb daar heel veel geleerd.
Leuk als je van koken houdt.
Verder vandaag nog wat knutselen en het een en ander opruimen in huis.
Dan gaat de zaterdag al weer hard, 
geniet van deze dag, groetjes,3 opmerkingen:

 1. Ook een hobby van mij, koken en bakken.
  Hier wordt het ook kip en rundvlees op de eerste kerstdag. Wij zijn dan met zijn tienen dus voor elk wat wils. Ik heb er heerlijke stoofpotjes van gemaakt en staan al kant en klaar in de vriezer.
  Veel kookplezier de komende dagen.
  Groetjes Marja
  ๐ŸŽ…๐ŸŽ…๐ŸŽ…๐ŸŽ…๐ŸŽ…

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En Marloes en ik houden ook van koken, rara van wie hebben wij dat? ;)

  BeantwoordenVerwijderen