Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

vrijdag 26 juni 2015

Moerbeiboom.........

Er staat hier een Moerbeiboom vol met rijpe vruchtjes. Deze bomen zie je bijna nooit in ons Nederland omdat het daar te koud is. Vroeger gingen wij naar de Ardèche op vakantie en daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met deze boom. Die boom had witte vruchten en de boom hier draagt rode vruchten. de vruchtjes lijken op een framboos maar zijn iets kleiner en ja, wij kunnen ze eten. Ze zijn heel gezond, het is een vitamine bom.
Als deze boom bloeit heeft hij een grote aantrekkingskracht op bijen. Zo'n boom kan de redding voor de noodlijdende bijen volken betekenen. Want je weet het: 
Zonder bijen geen leven op aarde! 
Nog wat lekkers te eten maken? Wel hier dan nog een receptje.......
Men neme
1 pond sperziebonen of 1 pond ongesneden snijbonen
2 uien gesneden
1 teen of meer, gesneden knoflook
3 of 4 tomaten in vieren gesneden.
Eventueel gekookte aardappelen of
Gebakken aardappelen, dan kan alles in 1 pan, dat doe ik vaak op vakantie.
Je kookt de sperziebonen even kort,  of de snijbonen snij je zelf in grotere stukjes, ook kort koken
Dan olijfolie in de pan, uien en aardappelen erin en bakken, dan de gesneden knoflook erbij en de tomaten en als laatste de gare spercie- of snijbonen.
Een lekker rood wijntje erbij en smullen maar, want echt je smult!
Bijna weekend, groetjes, Marion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten