zondag 2 juni 2019

Een enerverende week.......


Joep, de kampeerkat, is ook weer thuis, net als wij.....Vorige week zaterdag zetten wij weer voet in Wognum, na een heerlijk verblijf in het Franse land. Ook Silka was weer blij om thuis te zijn.
Hier kan ze weer lekker los rennen in het Wognumse bos, in het buitenland zijn we toch wat voorzichtiger geworden aangezien ze het nog steeds zomaar in haar kop krijgt om niet mee naar huis te gaan....Het blijft een hond....
Als je dan weer thuis bent doen we eerst een lekker bakje koffie en dan halen we de auto leeg en de koelkast van de caravan en de toiletspullen en nog wat dingen. Daarna zijn wij heerlijk gaan eten bij ROADHOUSE, hier in Wognum. Wij hadden een tafeltje gereserveerd vanuit Luxemburg en konden we om 7 uur terecht.
http://roadhousediner.nl
Zie bovenstaande link....
Het was heel lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Zondag kwamen natuurlijk de kinderen en de kleinkinderen, heel gezellig....Ze kregen allemaal weer wat leuks, de jongens een leuk t-shirt en ons meisje een mooie ROZE jurk, waar ze heel blij mee was.
Even een plaatje van onze bloeiende pioenen, wat vind ik dat toch een mooie bloemen.....

Maandag heb ik het rijdende huis schoon gemaakt, daar heb je toch echt de hele dag voor nodig...Mijn lief mocht die maandag al weer met auto's spelen op onze snelwegen, dus die genoot ook. Ja, heel raar, maar mijn caravan schoonmaken vind ik altijd een dankbaar werkje, helemaal niet erg om te doen.
Dinsdag heb ik mij bezig gehouden met de was en verder deed ik het een beetje rustig aan, want mijn handen hielden ook een soort van staking net als het spoorweg personeel.
Kijk hoe mooi vol in onze tuin, de lavendel bloeit bijna........

Woensdag had ik gezellig mijn broer op visite, koffie en een lunch had hij besteld want zijn auto moest APK gekeurd worden en de garage zit in Nibbixwoud. Dan krijg je daar een leen fiets en aangezien hij in Enkhuizen woont kun je beter bij je zus gaan wachten in Wognum. Dat had hij goed bekeken, en het was gezellig om elkaar na lange tijd weer te spreken.

Tussendoor ook nog wat gelezen in dit boek, de Franse Tuinman van Santa Montefiore, die ik mee mocht nemen uit de camping bibliotheek in Frankrijk. Hij moet wel volgend jaar weer mee terug, en dat doe ik.
Deze heb ik helaas UIT!!! Nu moet ik wachten tot 31 december dan komt deel 6 uit...dat duurt nog lang...Gelukkig kreeg ik nog een laat Moederdag kado...
Wat denk je, YES, een boekenbon, dus ik ga een andere Lucinda Riley kopen. Vriendin Ria heeft er ook 2 gekocht dus dan wisselen we die weer met elkaar uit, wij maken onze eigen bibliotheek, lekker makkelijk.

Op Donderdag, hemelvaartdag, ben ik met vriendin Anneke naar de Midden Beemster geweest. Dat was voor haar een heel leuk uitje aangezien ze al sinds september bedlegerig was vanwege haar heup. Dat gaat nu goed, ze kan weer uit de voeten en daar was een grote quiltfair, dus daar gingen we heen. Het was er heel gezellig, veel kennissen gesproken, veel gezien en nog het een en ander gekocht, kortom TOP!
Daarna hebben we bij mij in Wognum geluncht, en zo had Anneke een hele leuke dag, en dat was de bedoeling. Zij was moe en ik ook wel een beetje maar ik kreeg 's middags de kinderen weer want bij ons is het KERMIS....
Natuurlijk gingen we daar gezellig met z'n allen naar toe, 3 draaimolens, vliegtuigjes, eendjes vangen, het kon niet op....Nog een kermisborrel voor de ouders en dat was het weer.
Vrijdag een beetje in huis opgeruimd, oud papier verzamelt, wat in de tuin aan onkruid weggehaald en 's middag lekker buiten gezeten, dat mocht van mezelf gewoon omdat het kon.

Nu moet ik alleen nog deze bladen lezen.....
En deze bladen lezen en misschien wel dingetjes onthouden om t.z.t. te doen.....

Gister nog even de verjaardag van vriendin Marlie gevierd, die kreeg van mij allerlei lekkere franse dingetjes. Ze had om Lavendel gevraagd en dat bracht mij op het idee van andere franse geneugten, zoals herbes de provence, heerlijke bouillonblokjes, paté en croute, salade kruiden en natuurlijk Madeleines, en olijfolie, een heerlijk droog worstje, alles gewoon frans lekker.
Het was een gezellige verjaardag met al onze vrienden, die we 7 juli weer ontmoeten op ons zomerse eet festijn. Dit jaar is Gerard aan de beurt en dat beloofd wat.....Deze man is een soort van meesterkok, hij kookt op franse kastelen, en doet dingen met zwezerik en kalfstong, heeft jaren in Frankrijk gekookt en nu gaan wij met z'n allen bij hem dineren.
Hij was al wel wat zenuwachtig en gaat maandag met z'n vrouw Caty vergaderen wat ze gaan maken. 
Het zal mij benieuwen, lekker en gezellig zal het zeker zijn. 
Mijn knieën zijn weer genezen na mijn valpartij, dus ik zal bidden voor mooi weer op zondag 7 juli zodat we lekker buiten kunnen eten want dat maakt het zomers eet festijn wel AF!
Het bidstoeltje staat al klaar.....
  
Dit was mijn week, weer veel beleefd....
Fijne ZONNIGE Zondag...eindelijk doet Zondag zijn naam eer aan....
groetjes, Marion.
Deze bloeit ook, vorig jaar gekocht bij de Lidl,  zo mooi, dat wit-roze kleurtje....



2 opmerkingen:

  1. Zo, dat was heel wat, heel wat te vertellen, maar wel leuke dingen allemaal. Gelukkig je knietjes weer beter.
    Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen