zaterdag 16 september 2017

Nog wat Alpen plaatjes......

Deze hoge Alpen zag je dus in het plaatsje Ceillac. Echt als je ooit naar de Alpen gaat zoek dan zeker dit plaatsje op, het is de moeite meer dan waard.
Alleen al de huizen daar, zo mooi oud en toch nog steeds bewoond, bijzonder.
Ook dit zit bijna op ieder huis, het liefst boven de voordeur. Weet je wat het is? Een gedroogde Alpendistel bloem. Soms zijn ze zo groot als de bloem van een zonnebloem. Ze groeien alleen heel hoog in de bergen, dus het bijgeloof is natuurlijk: geluksbrenger.
En dan dit plaatje....Nee, het is geen Ford, misschien worden die wel niet zo oud...
Zomaar onder een afdakje, echt in de middle of nowhere, dit oude beestje, en hij zag er nog goed uit. Net iets voor mijn lief, zijn vader had ooit zo'n VW-bus om mee te melkventen.
Ook zo leuk, van die kleine kapelletjes langs de weg, met een Mariabeeld die zorgt dat ik veilig aankom op mijn bestemming. 
Overigens zijn wij donderdag verhuisd naar de Beaujolais streek, en nu zijn we in het plaatsje Fleurie.
Het is hier weer anders, maar o zo mooi.....Mijn camera maakt weer overuren.....
De rit hier naar toe was nogal stormachtig, eerst was het wat somber, toen begon het te stortregenen en nabij Grenoble zaten we in heuse storm, dat wil je niet met je caravan achter je aan. Maar goed we hebben het overleefd, en genieten hier nu weer lekker van de mooie omgeving en ......ja, hoe kan het anders, de heerlijke Beaujolais wijn.
Gezellige zaterdag, maak er wat leuks van, wij in ieder geval wel,
groetjes,




2 opmerkingen:

  1. Leuk autootje! Wat spannend die storm. Blij dat jullie veilig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig veilig aangekomen op de bestemming. Wat een mooie foto weer van die bergen en deuren. Ook leuk pap met het busje. Leuk zijn die xx

    BeantwoordenVerwijderen