Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

woensdag 9 augustus 2017

Een recept op woensdag....

We beginnen met een mooi plaatje van "de bocht"van Enkhuizen. Wij stonden hier aan de overkant, bij de Drommedaris en dan zie je het toch weer anders. Dat huis met die witte overdekte veranda is volgens mij wereldberoemd.......Wie foto's maakt in Enkhuizen zet zeker dat gebouw erop.
Voor de buitenlandse lezers van dit blog laat ik ook nog even ons vlakke West-Friesland zien....Het land dat jullie zien is net ingeplant met....ja hoe kan het anders...Bloemkool.
De Streek, zo noemen wij hier Bovenkarspel,Grootebroek en Lutjebroek, staat bekent om zijn heerlijke bloemkool. Dit is geen fabeltje maar culinair bewezen door grote koks uit ons eigen land.
Kijk hoe mooi je hier kan fietsen. Ze hebben er het Streekbos aangelegd en dat is een heel goed idee geweest, mooie fiets en wandelpaden.
Vroeger moest ik door dit gebied naar school fietsen, ja ik zat in Enkhuizen op school, en toen was er niets aan om daar te fietsen, recht toe recht aan, en altijd heel veel WIND,  maar nu is het er prachtig....
Het aangelegde gebied is van 1975, toen hebben ze hier alles verkaveld en er zo'n mooi gebied van gemaakt. Nu zou ik het wel leuk gevonden hebben om naar Enkhuizen te fietsen.
Dit is nog een plaatje van het buitenmuseum in Enkhuizen, gemaakt over de stadsmuur, een oude Tjalk ligt daar zo mooi afgemeerd....
Maar goed over tot de orde van de dag, ik heb een heel lekker recept, makkelijk en gauw klaar.
Een snelle zomerpasta van Janny vd Heijden, jullie kennen haar wel van heel Holland bakt.
Wat heb je nodig voor 2 personen:

Pasta...ong. .200 gram, evt. vers uit het koelvak.
250 gram kers tomaten
ong.. 10 zwarte olijven, liefst zonder pit
wat verse basilicum
1 eetlepel kappertjes
1 teen knoflook
wat geraspte citroenschil
en een stuk belegen Goudse of Parmezaanse kaas

Kook de pasta
Halveer de tomaatjes, hak de olijven, neem de basilicum blaadjes, spoel de kappertjes en dep ze droog, pel de knoflook en knijp hem fijn.
verwarm wat olie in een hapjespan, doe de knoflook erin en bak licht, dan de tomaten de gare pasta en de olijven, schep dit even om en om, dan de kappertjes en de geraspte citroen en als laatste de basilicum en de kaas.
Bestrooi eventueel nog met versgemalen peper...
Eet smakelijk!
Niet moeilijk maar wel heeeel lekkerrrrrr...
dit is de spreuk van vandaag.....
Ik denk dat we allemaal wel eens heel zwaar tillen aan iets wat ons bezig houdt en achteraf was het een peulenschil.
Denk er over na als er weer eens een probleem op je pad komt.
Ik ga wat leuks doen vandaag in mijn hobbykamer....ik heb vrij..
groetjes,
1 opmerking: