Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

dinsdag 6 juni 2017

Kemar, voor al uw kampeerproblemen.....

Kijk wat een mooie oldtimers, ze stonden geparkeerd bij een hotel, dus ik kon er niet dichterbij komen, helaas...
Zelfs de achterkant is al leuk....Zien jullie die mijnheer, die was druk aan het poetsen, ja dat is wel nodig met al dat koper en chroom.
Wat zag ik nog meer vandaag...
Een hele mooie vijver, en er zwommen ook vissen in, misschien kunnen jullie ze zien...
goudvissen en koikarpers...
Het was bij een heel mooi huis, bijna paleisachtig...
Dit waren de deuren, 1 om naar binnen te gaan en die andere daar kun je het gebouw weer door verlaten, grappig, wij doen alles door 1 deur....
De versiering was prachtig......
Met klok, alleen de tijd klopt niet. Deze plaatjes deden mij herinneren aan een tocht langs Amsterdamse tuinen, langs de grachten. Open tuindagen heette dat geloof ik, toen heb ik ook dit soort versieringen gezien. Als je ooit de kans krijgt om naar de open tuinendagen te gaan in Amsterdam, ik zeg DOEN, het is zo leuk....
Dit plaatje is voor mijn zwager Piet, dus Helma, ik weet dat jij dit leest, roep hem er even bij...Een autorace met oude raceauto's op het circuit van Dijon, 9-10 en 11 juni. Misschien kun je iets vinden op het internet....
De rijpe kersen vielen hier al uit de boom, ja ik weet het, het is vroeg, maar toch...hij hing vol!!!!
Ook nog een mooi oud deurtje gescoord...
Zo schattig.....
En dit zagen we allemaal toen we onderweg waren naar Aloxe Corton, een hele beroemde wijnplaats. Daar heb ik wat foto's gemaakt van het kasteel, misschien kan ik daar een banner voor in de tuin van laten maken, we zien wel.
Toch leuk vanuit je tuin uitzicht op een Frans wijn Chateau, lijkt mij wel wat.....
Na dit alles kwamen we weer op de camping waar kort daarop het noodweer losbarste, ja bij jullie is het herfst, nou hier ook dikke buien en veel wind, dus de luifel is alweer gestreken, morgen maar weer kijken hoe het dan is.
O ja, de vraag baak, dat zijn wij...
Naast ons staat een jong stel uit Duitsland, zij gingen BBQen en lagen al het vlees dat ze wilden opeten in een keer op de BBQ. Het wilde niet gaar worden, dus vroegen ze aan ons hoe dat kwam. Ik vertelde hun dat er maar 2 dingen tegelijk op zo'n klein BBQ tje kunnen en dan gaat het goed. Zo gezegd zo gedaan, ze hebben heerlijk gegeten.
Toen kwam er een ned. mevrouw vragen of mijn lief even wilde helpen met het aansluiten van de gasfles. Het lukte haar niet, hoewel ze al 25! jaar kampeerde, ze snapte er niets van. Mijn lief eerst ook niet, dus kreeg ze onze gasfles en kon ze koken, wij waren al klaar. Later ging mijn lief eens kijken, was het gat waar het gas door moet te klein!!! Een nieuwe gasfles, zo'n lichtgewicht, paste gewoon niet op de regelaar. Mijn lief heeft het gaatje iets opgeboord en nu kunnen ze weer koken, want ze zijn onderweg naar het zuiden. Gelukkig, het Kemar klusteam is nu een vraagbaak voor kampeerders, lachen toch....
Kees komt net terug van de dames met de gasfles, hij kreeg 3 dikke zoenen voor de moeite, ze waren heel erg blij met mijn lieverd die het probleem voor hun heeft opgelost.
Het was een winderige dag, met af en toe een fikse bui, dus lekker lezen....
groetjes,
2 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig verslag maak je van je vakantie, met prachtige foto's, ik geniet met je mee hoor! Groetjes Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toppie! Goed geregeld en mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen