Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 13 april 2017

Vanuit Lagnes naar Venasque.....

Een hele mooie rit die je langs vele mooi plaatsjes stuurt. Mijn lief is altijd van de ritjes bedenken, dus dit was er een. Langs Saumane, ook zeker de moeite waard, via La Roque, langs Le Beaucet kom je in Venasque. Nu is het daar nog rustig maar in het hoogseizoen kan je daar bijna niet komen. Hier in het zuiden van Frankrijk hebben ze verschillende dorpjes tot een Beau Village bestempeld, dus dat trekt toeristen, goed idee, maar wel druk.
Mooi toch zo'n deurtje met een olijfstruik ervoor....
Je komt via deze route ook langs een dubbele Bora. Wat is een Bora, dat is een oude woning gebouwd van stenen die men daar overal vond en nog kan vinden. Stapelen maar en je hebt een huis...
Ik was ook nog binnen...
Deze had twee kamers en een soort van raampje erin, geen glas natuurlijk.
In deze woningen bleef het heerlijk koel in de zomer, dan wordt het hier toch gem. 35 graden.
Vanuit Venasque hadden we ook uitzicht op de 
Mont Ventoux..
Kenmerkent want het is een kale berg. Foto is wel prima gelukt, volgende week ga ik er ook nog naartoe, maar nu is hij nog gesloten, want er zijn nog stukken waar sneeuw!!! ligt.
De route voerde ons via Pernes les Fontaines weer naar Isle sur Sorgue.
Mocht je ooit een leuke kampeerlokatie zoeken, het is hier fantastisch, vooral deze tijd, nog niet druk, en nog niet heet.
Zo dat was hem weer voor vandaag, kijken of het allemaal weer lukken wil,
groetjes,


Zo kom je Venasque binnen door een klein tunneltje....


Zo mooi bloeit de Wisteria  {blauwe regen} hier al....

En langs de kerk ga je weer weg...
En dit is het uitzicht vanaf het dorpsplein, ik heb hier wel de fish eye lens gebruikt voor dit effect.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten