Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 27 april 2017

Koningsdag en wij vieren ook wat......

Ja, wij hebben wat te vieren, dus beginnen met een bloemetje voor de jarige, een hele boom vol met witte regen, dat is dezelfde wisteria als bij ons de blauwe en de gouden regen. Alleen de witte bloeit in Zuid Europa.
Deze bloeit volop en zit vol met zoemende honing zoekende beestjes, hij ruikt ook heel lekker..
Wie is er vandaag het feestvarken, wel natuurlijk onze Koning maar ook mijn vriendin Anneke. Zij en haar man zijn al de hele vakantie met ons samen op pad en vandaag vieren wij haar 65e verjaardag. Ja, ze had een kroonjaar dus zou ze ook hebben mogen lunchen bij de Koning en de Koningin, maar nee ze ging liever met haar mannetje en caravan op pad, goeie keuze denk ik.
Ik heb vanmorgen de luifel versierd met vlaggetjes. Helaas zijn er hier in Frankrijk geen feestvlaggetjes te koop, heel raar, maar goed als oplossing heb ik het krantje van de Lidl verknipt tot een vlaggetjes sliert. Je kleuteropleiding is toch wel weer wat waard blijkt nu. Het staat heel gezellig.
Wat een leeftijd, 65 jaar, dat heb je vaak zelf niet in de gaten, maar je bent het toch. Toch leuk om dit heugelijke feit hier met elkaar te vieren. We zijn inmiddels wel wat noordelijker gereisd, we zijn nu in de Bourgogne, en het is hier berekoud.
Kadootjes had ik ook mee genomen....deze hadden jullie al gezien, Anneke ook en dacht dat het voor een andere vriendin van mij was, leuk dat het voor haar was. Ze was er erg blij mee.
Maar ik had nog iets waar ze erg blij mee was, een letterbak...
Deze gaat ze vullen met borduurwerkjes, dat gaat haar zeker lukken want ze borduurt graag. Ze was reeds op zoek naar een letterbak op het internet en was dus verrast dat ik deze voor haar had gekocht, leuk is dat...
Deze kaart kreeg ze ook nog, van ons, en van mijn dochters Marieke en Marloes. We gaan met z'n vieren heerlijk een High Tea nuttigen bij het Twiskerslot, als het zomer is, want dan kunnen we in de tuin zitten, lijkt ons heel leuk.
Vandaag kan dat hier zeker niet, er kwam net een hagelbui voorbij....
Dat was even een wit groen kleed.
Zelfs de druiven worden beschermd met een rook gordijn voor de ergste kou, ja heel bijzonder dat zoiets werkt...kijk maar...
Overal zie je van deze kacheltjes roken, veel over gelezen nog nooit gezien. Zo zie je maar Nooit te oud om te leren...
Vanavond gaan we gezellig met z'n vieren op de camping eten, heb er zin in, wijntje erbij, heerlijk...
Fijne Koningsdag..
groetjes,

1 opmerking:

  1. Leuk om zo de verjaardag van je vriendin te vieren. Trouwens wat ook leuk is, mijn schoonzus is vandaag ook jarig en? ze is 65 jaar geworden. Dat is nou toeval hé?
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen