Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

woensdag 19 april 2017

het plaatsje Lioux......

Hoe kan je het bedenken om langs deze rotswand te gaan wonen? Ja, dat vraag ik mij echt af...
Het dorpje heet Lioux en is gesticht in 1886 en misschien nog wel daarvoor. Wat wil je daar doen, oké er is land naar het dal toe, dus je kan vee houden, olijf bomen planten, die staan er ook, en je kan wijn verbouwen en lavendel, en dan houdt het op. Er staan denk ik 15 huizen waarvan sommigen een bouwval zijn, maar er is ook restauratie van hele oude gebouwen, vakantie woningen zijn er van gemaakt. 
Kijk maar even mee....
Deze wordt gewoon bewoond, en zijn auto past qua verf bij het huis, goed gevonden....
een heerlijke bouwval, ze stoken er nog wel met hout, er ligt genoeg....
Er was ook nog een origineel washuis, en in werking....
Natuurlijk een kerkje, en het kerkhof was ongeveer een kilometer verderop in het dal. Logisch want op een rotsplateau kun je geen graven maken.
Een openbaar toilet was er ook...

Of je het net zo wilde achterlaten als je het had gevonden....Nou maar niet, het lag vol met rotzooi, maar goed dat mocht de pret niet drukken...
Deze Moerbeiboom doet extra z'n best om blaadjes te krijgen, zien jullie die rots op de achtergrond, om zo te wonen....Het uitzicht is daarentegen geweldig....
Een klein kijkje in het dorpje Lioux, schattig, echt waar....
groetjes,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten