Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 22 april 2017

Bijna Koningsdag........

Omdat het bijna koningsdag is, a.s donderdag, waren wij vanmorgen al even naar Petit Palais           {klein paleis } Ik vond het wel toepasselijk... Wat was daar te doen, nou het volgende...
Het was daar markt, een boerenmarkt, zo noemen ze dat hier....Allerlei tuinders en andere producenten, dus van kaas, honing, zelfs saffraan, zijn hier aanwezig.
Er waren verschillende groentestallen, met aardbeien, asperges, en de gewone groenten van dit moment.
Deze hebben wij gekocht, heerlijke zoete aardbeien....
Deze mijnheer had zelfs al artisjokken, dat is vroeg voor de tijd van het jaar. Hij had ook rode bieten, en die waren zo groot, ongelogen, zo groot als een selderieknol. Ik heb ooit Mien Runderkamp uit Volendam horen vertellen bij Rudolph op tv, dat Volendammers hun bieten 14 dagen koken, dat zal een grapje zijn, maar deze hebben wel 14 dagen nodig voor ze gaar zijn!
Gedroogde tomaten en natuurlijk olijven en tapenades, dat geurt zo zalig.
Kijk hoeveel soorten....Er komen wel veel mensen op deze markt af, het is op zaterdagochtend en het naburige café serveert er koffie en natuurlijk een biertje of pastis voor de mannen, leuk om te zien. Ze spreken elkaar denk ik 1 x per week op de markt.
 
En een kippen grill, die was er ook, en die verkoopt alles wat hij mee heeft deze ochtend, want iedereen eet bijna gegrilde kip op zaterdag om 12 uur.
Trouwens niet duur, een hele gegrilde kip voor € 8,-.Het rook er lekker en het zag er ook keurig uit.
Fransen zijn gek met hun tuintjes, dus dat verkopen ze ook, plantjes en heel veel tuinkruiden, tomaten plantjes, en aubergine plantjes en ook courgette plantjes. Iedereen ging wel met plantjes naar huis.
Het was er gezellig druk, en heel leuk om te zien.
Gezellige zaterdag gewenst,
groetjes,

1 opmerking: