Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 2 maart 2017

Mijn uitnodiging is binnen..........

Wat viel er gister in de brievenbus??????
Kijk deze kaart, is ie niet geweldig.
Deze kaart is gemaakt door mijn patchie vriendin Greet. Wij hebben een QuiltBee en die heet de Patchies, dus zijn wij allen een patchie.
Greet is heel creatief en zit altijd boordevol ideeën, daar leren wij heel veel van.
Neem nou deze kaart, gewoon gemaakt van weg te gooien snippers stof, organza erover heen, en dan met de machine even twee klosjes naaien, kom er maar op.
Ik kreeg een uitnodiging om dinsdag 7 maart bij Greet te komen lunchen en te kletsen en een klein workshopje te volgen. Hoe leuk is dat??????
Wij zijn dit keer met z'n vijven want onze patchie Gerry heeft andere drukte. Ik mag de dames heen en weer rijden, dus in de auto is het al gezellig.
Het is zo leuk om met elkaar over quilten en andere zaken te kletsen, echt ik kan het iedereen aanraden.
Wij zijn allen lid van het Quiltgilde, en 4x per jaar krijg je dan een blad thuis met van alles over quilten. Wie wat heeft gemaakt en welke cursussen of je kan volgen en wie wat te koop heeft, hele leuke artikelen en iedere keer zetten ze een quiltster in het zonnetje.
Dit keer staat er een artikel in over een quilt die in Hoorn in de Oosterkerk hangt...
Het is een echte VOC quilt, want dat geeft onze stad Hoorn z'n aanzien.
Het verhaal rond deze quilt is ook erg leuk.
Het moest een heel groot kleed worden wat ze dan buiten wilden laten hangen voor langere tijd, nou dan weet je wel dat de mensen die dat bedachten echt geen weet hebben van het maken van quilts en hoeveel werk het is en dat deze quilts zeker niet tegen regen en wind kunnen.
Nu hangt hij dus permanent in de kerk, goeie plek.
Aan de zijkant van dit blog kun je een kijkje nemen op het blog van het Quiltgilde, als je dat leuk vindt.
Mij heeft het gilde veel gebracht, en dan bedoel daar ook de regiodagen mee, die zijn hier in Noord Holland 2x per jaar. Ik hoorde ook dat het niet in heel het land zo is, we zijn namelijk ook weer afhankelijk van vrijwilligers, dus ja....
Wij hebben 2 hele leuke vrijwillige leidsters die toch 2x per jaar zo'n dag samenstellen. Ga er maar aan staan, je moet van alles bedenken om alle 100 vrouwen zoet te houden. Het is eigenlijk net een soort kleuterschool waar je het een en ander leert en toch ook nog een gezellige dag hebt.
Ik wens jullie een leuke dag, wij hebben de kleintjes vandaag, dus dat is gezellig....
groetjes,
2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kaart. Greet kan er wat van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marion wat geniet ik van je stukjes Liefs van Mary

    BeantwoordenVerwijderen