Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

vrijdag 10 februari 2017

Stamppotten en sneeuwklokjes..............

Goed we beginnen met de sneeuwklokjes. Vorig jaar ben ik met mijn vriendin Betsy naar een echt sneeuwklokjesgala geweest. Het klinkt misschien "mutserig"maar dat was het zeker niet. Dit jaar wordt er weer zoiets georganiseerd in Andijk. Wie wil er nou geen sneeuwklokjes in z'n tuin? Zaterdag en zondag kun je hele aparte en ook gewone sneeuwklokjes bekijken en kopen op de Gedeputeerde Laanweg 64, in Andijk, bij kwekerij BUCANEVE. Het is van 10 tot 17 uur.


Dit exemplaar heb ik vorig jaar gekocht, is apart omdat hij meerdere bloemrokjes heeft en er zit wat rode kleur in. Er bestaan nu ook gelige sneeuwklokjes, die zijn heel veel geld waard. Vindt je er een per ongeluk tussen je eigen sneeuwklokjes, dat kan namelijk, dan kun je die voor veel geld verkopen aan een kweker. 
Zo kun je ook rijk worden, gewoon met sneeuwklokbolletjes................

*****

Wij zouden komende zondag ons jaarlijkse stamppottenzondag eetfestijn hebben, maar dat is door omstandigheden verplaatst naar vandaag. Maakt mij niet uit, gezellig wordt het evengoed.
De een heeft zelfs zijn fietsenwinkel verkocht en de ander z'n huis in Frankrijk, dus kosten nog moeite zijn gespaard om bij dit festijn aanwezig te zijn.
Ben gister al de voorbereidingen gaan treffen dus alles komt voor elkaar.
Welke stamppotten het worden vertel ik morgen anders blijven ze misschien wel weg en zit ik met al dat eten, nee dat moeten we niet hebben, dus morgen meer....
Ik laat wel een paar variaties zien, want er is heel veel gaande op stamppotten gebied, kijk maar even mee......
Met spruitjes.....
Boerenkool, met hele aparte gehaktballen.....
Of deze Indische hutspot...
Kortom de stamppottenkeuken draait op volle toeren.......

 Nou wij hebben een gezellige vrijdag met lekker eten en gezellige eters, dus vanavond hangen de rafels aan m'n lippen van al het kletsen. { Dat maakt het ook zo gezellig}
Fijne dag,
groetjes,
2 opmerkingen:

 1. Als er een fietsenwinkel en een huis voor verkocht worden om bij jullie stamppot te komen eten moet het wel ERRUG goed, lekker en gezellig zijn. Bij mij in de keuken staat:"bless the cook who serves food with love and laughter" lijkt mij voor jou ook op te gaan. Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gerard Kaag .
  Nou Judith ik kan je vertellen het was inderdaad de moeite waard.
  We hebben heerlijk genoten van de stamppotten, het stoofvlees en de heerlijke rookworsten.
  En het was een heel gezellige avond met natuurlijk Kees en Marion als hoofdsprekers.
  Marion en Kees nogmaals hartelijk en we kijken al weer uit naar volgend jaar.

  Groetjes,
  Caty en Gerard

  BeantwoordenVerwijderen