Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zaterdag 3 december 2016

Nog wat plaatjes uit het Zuiderzeemuseum..............


 Dit zijn de kalkovens in het museum, niet nagebouwd, maar de echte. Ooit zijn die in de jaren 70 naar het museum gebracht. Alle woningen die er staan zijn  daar zo gekomen, en dat maakt dit museum UNIEK.Ik laat wat plaatjes zien....
Een "rook"huis.
Onder iedere schoorsteen! zit een rookkamertje, zo konden ze verschillende soorten vis roken, ieder met z'n eigen houtmot. Houtmot kan van eikenhout zijn of berken of wat dan ook, maar het moet een smaak afgeven aan de te roken vis.
Een brongashouder. Dit zag je vroeger veel, bij ons in het dorp was het heel gewoon dat mensen brongas hadden. Hij kon hoog staan = veel gas, of laag = weinig gas. Dit gas kwam uit de grond, daar was een gas bron.
Mijn lief bij een oud huisje, dat stond vroeger op 't Keern in Hoorn. Mijn lief woonde ernaast en weet nog dat deze woning met een vrachtwagen werd opgehaald en naar het museum werd gebracht.
Leuk om weer te zien. In die woning woonde de fam. de Haan.
Pieter Jan Blaauw, een verre voorvader van mijn lief. Wij heten namelijk Blaauw met dubbel A.
Dit bord stond bij het koetshuis, uit Hoorn. Wij wisten nog waar het vroeger stond.
Een rijk versierde voordeur.
Wij hadden thuis vroeger zo'n klink in de achterdeur, leuk om terug te zien.
Ja echt, jullie dachten het al, een toilet boven sloot, met een hartje in de deur.
Er is ook een tonnelerie, die was nu in ruste, maar in de zomer volop in beweging.
Nu kan je in het museum nog een winterwandeling maken van 24/12 t/m 08/01.
*****
Vandaag zijn wij 36 jaar ouders van onze oudste dochter, Marieke.
Zij viert haar verjaardag vandaag een beetje in het AMC ziekenhuis waar haar jongste zoontje verblijft. Ze zal er heen gaan met de andere twee en gebakjes meenemen. Haar man zorgt in het AMC voor kleine Ischa, dat hebben ze goed verdeeld.
Wel geniet van het weekend,
groetjes,

2 opmerkingen: