Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

maandag 21 november 2016

Het was een gezellige, smakelijke middag...........

Ja, dit was het hoofdgerecht. Eendenbouten gegaard in hun eigen vet. Gekocht in Frankrijk, het is daar een heel gangbaar product. Je moet dit blik in heet water leggen, zo tegen de kook aan, mag niet! koken, en dat 20 minuten. Daarna maak je het blik open, en vang je het vet op, en dan grill je de boutjes nog even 10 minuten in de oven. Echt heel lekker. Je kan er gebakken aardappels bij serveren met sla, en sperzieboontjes met een katenspekje omwikkeld.De aardappeltjes kun je bakken in het eendenvet, heel lekker. Dus mocht je er zin in hebben en naar Frankrijk gaan, koop het een keer, het is echt een etentje waard.
Verder hadden we vooraf paté. Dit gerechtje was een tip uit de Allerhande. Doe de paté in een eierdopje en sluit de bovenkant af met gesmolten roomboter. Dus je kan elke paté kiezen die je wilt.
Het zag er zo wie zo leuk uit.
Ja, en het toetje was ook verrassend, dit was een tip van Brenda kookt, via het internet.
Een Tiramisu gemaakt met kruidnootjes, dus geen pepernoten. {Zou wel kunnen } Als je het ook wil maken, zoek maar naar Brenda kookt, tiramisu met kruidnoten en dan vindt je het zeker.
We hadden weer een gezellige middag met elkaar.
Vandaag ga ik de Quilt afmaken. Heb hem gister nog even aan iedereen laten zien en ze vonden hem mooi worden, dus..
Fijne maandag, groetjes,


1 opmerking: