zaterdag 22 oktober 2016

Een heerlijke maaltijd als je van Mosselen houdt...................

In de krant van vrijdag deze advertentie. Dus gingen wij naar de Deen om deze mosselen te scoren, want wij houden van een mosselmaaltijd.
Het is goedkoop, gezellig om te eten en niet veel werk.
Je neemt 2 kg mosselen, dat is 1 bak,  genoeg voor 2 personen
1 zakje mosselgroente, of een zakje italiaanse roerbak
1 zakje mosselkruiden {kant en klaar in het kruidenrek }
een flinke scheut olijfolie
een halve fles witte wijn of
2 flesjes bier, dit is om in te koken
wat zout en wat peper en eventueel een teentje gesneden knoflook
*****
Je begint met het wassen van de mosselen, die open staan gooi je weg en die al stuk zijn ook. Laat ze uitlekken op een vergiet.
Grote pan op het vuur met daarin een scheut olijfolie, daar bak je de groente licht in aan, glazig, dan de kruiden erbij, die mogen even mee bakken om hun smaak af te geven.
Dan het bier of de wijn, net wat je voorkeur heeft, en daarna de mosselen erbij.
Schud de pan om, en herhaal dit nog een paar keer.
Ongeveer een kleine 10 minuten later zijn ze gaar. Zet het vuur niet heel hoog tijdens het koken.
Wij eten ze altijd met vlaamse frieten, maar een bros gebakken stokbrood is ook heel lekker.
Ik maak er altijd ook een saus bij, knoflooksaus.
{ de fransen eten hun mosselen met knoflooksaus }
Hoe je die saus maakt?
3 eetlepels yogonaise
2 tenen knoflook geperst
1 flinke eetlepel gehaktkruiden { ja dat staat er echt, gehaktkruiden }
Wat gedroogde peterselie, dat is voor de kleur
roeren maar en klaar is kees.
Maak de saus eerst dan kunnen de smaakjes even familie worden en is je saus lekkerder.
Nou ik zou zeggen:
Haal lekker mosselen en smul vanavond, ga niet op vrijerspad vanwege de knoflook.
, of je moet het met je geliefde eten dan is er niets aan de hand.
groetjes,


2 opmerkingen: