woensdag 7 september 2016

Ile de Re was de bestemming...............

Kijk daar aan de horizon ligt Ile de Re.
Ile de Re, een voormalig eiland was ons doel. We wilden daar een week ongeveer blijven, maar helaas het mocht niet zo zijn.
We kwamen bij de brug naar Ile de Re, en betaalden €16,00 om op het eiland te komen. Daar hadden we 3 campings uitgezocht, dus die gingen we zoeken. Bij de 1e was het al raak, complet = vol!!! Nou ik baalde behoorlijk, maar mijn lief hield de moed erin, we hebben er nog 2 op het oog.
Bij de 2e nog wel plaats, alleen plaatsen in de volle zon, dat wil ik mijn hond en kat niet aandoen, maar onszelf ook niet.
Terug in de auto besloten wij om het eiland maar weer te verlaten en verderop langs de kust wat te zoeken.
De boeken erbij en iets onder la Rochelle leek ons wel een leuke camping. Daar staan we nu, en het is er gezellig, rustig en het heeft een hele mooie zwemvijver, echt zalig.
Op deze camping hoorde ik tijdens de afwas meerdere mensen klagen over het volle Ile de Re, dus goed dat we maar zijn weggegaan.
Het is daar dan overal heel druk.
Het hele verhaal heeft toch nog een positieve kant, de brug naar Ile de Re hebben we wel op ons lijstje bij kunnen schrijven!
*****
Nu nog even een recept, ik heb namelijk een heerlijke pasta gemaakt naar een recept van
Janny vd Heijden, die ze voor het NHD schrijft.
Pasta alla Norma
het kan vegetarisch maar ook met kipreepjes erin.
1 aubergine, 2 tenen knoflook,
olijfolie,chilipeper en chilivlokken,
1 blikje tomatenblokjes op sap,
mespunt oregano, pasta wat je zelf wilt, ongv. 200 gr.
wat zout, en verse basilicum
geraspte peccorino, maar mag ook ander kaas,
en als je wilt, kipreepjes, die van Deen kun je zo gebruiken zijn al gaar, heel makkelijk.
Aubergine in blokjes snijden knoflook snijden, en in een scheut olijfolie bakken.
Uit de pan halen en kruiden met de chilipeper en de chilivlokken, en even laten staan.
olijfolie in de pan doen, eerst de tomatenblokjes met sap erin doen dan de aubergine met de knoflook, en wat blaadjes basilicum.
De pasta heb je ondertussen en dente gekookt, meng alles doorelkaar en dan strooi je er nog wat kaas overheen.
Ook als laatste de kipreepjes even mee verwarmen.
We hebben gesmuld, en de complimenten voor Janny.
We hebben heel erg mooi weer, nu al 21graden.
Helaas heb ik er geen foto van gemaakt.
Goed tot zover maar weer,
groetjes,





1 opmerking:

  1. Belachelijk al die dure toegangsgelden. En dan is het nog vol ook. Gelukkig staan jullie nu mooi. X

    BeantwoordenVerwijderen