Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

donderdag 9 juni 2016

Notenbomen en notenbomen................


Waar komen walnoten vandaan? Wel dat zal ik vertellen, ze komen uit Hostun. Grote tuinderijen met alleen maar walnoten. Mooi gezicht, zo'n tunnel van boomkruinen. 
In de herfst ben ik hier ook eens geweest en dan zijn ze aan het oogsten, maar dat is nog best veel werk. Een walnoot heeft namelijk een schil om de noot en die moet eraf, dus hier kun je in de herfst nog wel werk vinden. Je krijgt er wel hele smerige handen van en die bruine kleur gaat er bijna niet vanaf.
Morgen trekken wij verder de Provence in en dan gaan we naar het plaatsje St.Remy de Provence. Het schijnt daar heel mooi te zijn, zeggen ze . We gaan het zien.
Dit was weer een verhaaltje, wanneer er weer een komt weet ik niet, hangt van het internet af, en dat is niet overal zo makkelijk.
Groetjes, 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten