Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

woensdag 8 juni 2016

mooie route's langs vele colls.............

Via Rochefort Samson, en dan langs St. Maurice kom je in St. Nazaire. En daar staat dit prachtige aquaduct. Het is inmens groot en het verbaast mij dat het nog steedst in goede conditie is.
Vandaag ook nog weer een coll gescoord, de coll de Machine. Ja echt, dat stond er.
Onderweg kwamen langs hele smalle wegen die aan de buitenkant van de berg waren uitgehouwen. Ook dit soort tunnels kwamen we tegen. Deze route moet je echt niet rijden in het hoog seizoen, want het is erg smal.
Hele mooie diepe valleien krijg je te zien. Echt de moeite waard, en dan ook nog mooi weer, wat wil een mens nog meer.


Met gevaar voor eigen leven worden de wanden voorzien van gaas. Heb je je dat ooit afgevraagd, hoe ze dat doen? Wel zo, ze klimmen als een bergbeklimmer tegen de wand en zetten met grote bouten het gaas vast.
Dank jullie wel dappere mannen, zo kunnen wij veilig rijden, en krijgen we geen rotsblokken op ons dak.
Zo was mijn dag een beetje, ook nog boodschapjes gedaan in zo'n heerlijke grote supermarkt, daar hebben ze echt allemaal heerlijke franse hapjes.
Als het weer lukt tot morgen,
groetjes,
1 opmerking: