Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

dinsdag 29 maart 2016

De Mont Ventoux........

Vandaag was het hier een prachtige dag in Lagnes. In de zon, ja ik schrijf in de zon, 25 graden!!!! Top toch.
We dachten vanmorgen we gaan naar de Mont Ventoux, mooi helder weer, dus wat houdt ons tegen.
Wel niets hield ons tegen tot we op de Mont Ventoux waren, deze kale berg is 1912 meter hoog, en we mochten op de top niet verder, wegens sneeuw. De ene kant gaat op 10 april open en de andere kant op 15 mei. 
Je zult wel een fransoos moeten zijn om de logica van een maand verschil te kunnen begrijpen.
Er lag wel wat sneeuw, maar in onze ogen viel het mee, en had de col open moeten zijn. Helaas, pech.
De rit er naar toe was ook erg mooi, we reden door Carpentras, met z'n mooie peperbomen.
Dat is nog wel een dingetje, de meeste peperbomen zijn gesnoeid, en hoe!?!? Geen gezicht, maar ze zeggen dat het weer goed komt.
We zagen nog wat in de dennenbomen, namelijk wit gesponnen coconnen als van een rups, maar dan heel groot, zo groot als een tennisbal.
Ik heb het opgezocht, daar zitten processierupsen in, net als bij ons de eikenprocessierups, zijn dit dennen processierupsen. Komen bij ons (nog) niet voor, maar kan over een paar jaar wel zo zijn.
Het is op deze camping al best wel druk, nu na de paasdagen is wel weer wat ruimte gekomen, maar heel wat plekken Ijn nog bezet. de camping eigenaar keek er zelf van op hoeveel bezoek hij al kreeg.
Een foto doen we wel weer een andere keer, dat valt hier niet mee,
Groetjes,
Marion

Geen opmerkingen:

Een reactie posten