Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

dinsdag 29 september 2015

Het Franse erfgoed.....

Leuk he, zo'n mooie oude Franse deur. Daar ben ik dol op. heb er al weer verschillende op de foto gezet. Hier in de Bourgonje kun je veel van dit soort plaatjes maken, het heeft charme, het is doorleefd.
Gister hele mooie hekken op de foto gezet van grote wijnhuizen.
Het hek van wijndomein Vougot, en van Faively, van Nuits St Georges.
Dit zijn hier hele grote namen. Het wordt ook allemaal drukbezocht, de touringcars rijden af en aan, met ja, dat is apart, opvallend veel Aziaten.
Nu hebben wij vernomen dat veel Chinezen met heel veel geld grote wijndomeinen opkopen, de wijn wel verbouwen maar het drinken doen ze anders.
Ze tappen de wijn in, een klein beetje in het glas en lengen het dan aan met..
Cola!!!!
Hoe verzin je het!
Maar ja chinezen eten ook honden en katten, het blijft een vreemd volk, we moeten het er maar mee doen.
Ik hoop alleen wel dat de wijn  zijn oorspronkelijke kwaliteit behoudt. Nu wordt dat wel gecontroleerd, want niet goed dan mag je niet meer mee doen.
Het is wederom mooi weer met zon en wind, maar wind zijn wij wel gewend.
Fijne dinsdag, groetjes, Marion.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten