Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

vrijdag 28 augustus 2015

Les Alpes....


We zijn weer even op pad met ons rijdende huis. de Franse Alpen dit keer. Ja, de bergen dat is ons beider favoriet.
Hier zijn natuurlijk ook weer wat Col's te scoren, want jullie weten dat ik die op de foto zet en spaar.
Wel de Mont Cenis, de Gallibier, de Croix de Fer en de coll d'Iseran hebben we al gedaan. Het is ook nog eens prachtig weer, en dat is in deze bergen wel bijzonder.
We staan op een hele leuke kleine dorpscamping in het plaatsje Lanslebourg, dit ligt vlakbij Modane. Nee,  Modane is een Franse plaats geen Italiaanse, wat de naam wel doet vermoeden.
Onze Silka heeft het ook erg naar zijn zin want er zijn hier heel veel honden. Er is ook een bordercollie en dan kun je zien dat onze hond daar erg op lijkt in uiterlijk en gedrag.
De poes, Joep is ook weer van de partij en die heeft al wat muizen gevangen, ja, dat geeft een kat toch een vakantiegevoel. Normaal eet ze blikvoer, dus dan hoef je niets te vangen.
Voor we hier kwamen zijn we ook nog een paar nachtjes in St.Amour geweest. Dit is zo'n lieflijk klein dorpje met aan de rand een hele mooie camping aan een meer. De naam St.Amour is al leuk en als je niet meer verliefd bent op je lief dan wordt je het meteen weer. 
Ook heb iknog wat buitenlands eten gekocht, niet zo heel spannend, maar toch. Het is iets speciaals hier uit de omgeving en je maakt het klaar als Italiaanse pasta. Het ziet eruit als afgeknipte spagetty maar dan grijs. Je kan het kopen met allerlei smaak toevoegingen van o.a. Spinazie, paddestoelen en speciale kruiden. Ik heb wat gekocht voor thuis nogmaals uit te proberen.
Mijn broer kan ik er ook wel mee verrassen denk ik. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten