Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

woensdag 5 augustus 2015

in het huis van Oud...............


In het huis van Oud hebben ze veel oude dingen verzameld, zoals deze gortla. Hij zag er nog heel mooi uit, en zie je die mangel/wringer ernaast staan. Een echte ouderwetse wastobbe stond er ook, en sunlightzeep in oude verpakking.

De gortla was ook gevuld, leuk gedaan, want niet iedereen weet wat een gortla is.
Er waren nog 3 bedsteden in dit huisje, wat tot eind jaren 90 nog bewoond werd, en dus ook in de bedstede geslapen werd. Zien jullie dat kribje aan de zijkant, dat was voor de baby. Onder deze bedstee zat nog een bed en daar sliepen ooit 6!!! kinderen, met de voetjes naar elkaar toe , dus aan iedere kant 3. In deze ruimte met zo'n klein luchtluikje sliepen dus 9!!! mensen. onvoorstelbaar.

Onder deze bedstee zat een kelder, dat was meestal zo, en daar stond dan de weck voorraad
voor de winter.

Leuk gedaan hè, en ze hebben al eens een weck zondag gehouden, dan kon je zien hoe dat vroeger ging. Ik zelf weet het nog heel goed, want mijn opa had een volkstuin, dus werd er bij ons in de zomer geweckt. Vooral sperziebonen, snijbonen [ die pikten in je keel ] en peertjes en zoete appeltjes.
Morgen laat ik nog wat zien, het was er zo knus.
fijne dag, groetjes, Marion.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten