Zininquilten,zininborduren,zininbreien,zininkoken,zinineten,zininvakantie,zininoppassen,zininlezen,zininengelse films,zininkookboeken.......Alles waar ik zin in heb wil ik op dit blog met jullie delen. Een quiltpatroon, een heerlijk recept, een huishoudelijke tip, bedenk het maar. Ik vind het leuk als je af en toe eens langs komt en een reactie achterlaat, maar dat hoeft niet. Kortom veel leesplezier met Zininquilten.

zondag 9 augustus 2015

Hortensias en meidendag..........


Mijn ene vriendin woont toch op een idyllisch plekje in Andijk.   [ Ja, hoe is het mogelijk, vroeger had ik die mening zeker niet gedeeld ]
Dit is aan de overkant van haar huis, ja, ze woont aan het water. Wat een mooie hortensias staan daar en de bewoner ziet er minder van dan mijn vriendin.

Ze hebben pas een terras bijna in het water gemaakt, en nu groeien daar heel veel waterlelies. Zo mooi als je daar dan plezier aan beleeft.

Kijk, met deze twee "meiden"had ik gister meidendag. En wat hadden we een mooi weer, echt heerlijk.
We hadden site seeing off West Friesland. Eerst reden we met de fiets over de westfriese omringdijk langs de Koopmanspolder. Die is pas geopend door de minister, met heel veel bombarie en kostend heel veel geld.


Maar wat is het er mooi, er zitten witte reigers, aalscholvers en af en toe een lepelaar, heel bijzonder zo vlak bij huis.
Ook heel veel kitesurfers.

Kijk op deze foto zie je nog een stukje van een bankje, die waren, voor de minister kwam van hout, en nu van metaal, heel solide, met een gedicht erin gestanst.
 We gingen met de fiets via het Egboetswater naar Medemblik. Ik kom ook wel eens in het Egboetswater maar dan vanuit Wognum, vanaf deze kant was het toch anders.

Er was daar een heus aquaduct.
Het was een mooie route om te fietsen, en zo kwamen we langs de golfbaan  in Medemblik.
En daar was het heel druk. Er waren daar 17 mensen bezig om van Stavoren naar Medemblik te zwemmen en die finishten in de haven van Medemblik.
Ze werden opgewacht door een orkest van doedelzakspelers!!!!!! Ik weet niet of ik zou finishen, maar dit terzijde.
We hebben het er nog wel over gehad om volgend jaar met die zwemgekte mee te doen, maar waarschijnlijk kunnen wij geen begeleidingsboot vinden, dus gaat het over.

Wij gingen naar kasteel "Radboud", en naar het bakkerijmuseum, en toen over de omringdijk weer terug.


Kijk ze bezig......
Dit is het interieur van het bakkerswinkeltje, bij entree kreeg je een heerlijk koekje van hun eigen deeg.


En toen was het 4 uur en Buurtjes kerk kwam weer in zicht, het einde van een zeer geslaagde meidendag.
Onze mannen waren al bij Wout en zaten aan de koffie met heerlijke kwarktaart, dit was Ria haar eigen deeg, dat was een prima afsluiting.
Zo zie je maar, hoe mooi het hier in de omgeving is.
Gezellige zondag, groetjes, Marion.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten